Es busca un comissari per a desenvolupar un projecte artístic a Manresa i a nou ciutats més

La proposta ha de ser inèdita, vinculada a les arts visuals i adient per a la realització d'una actuació a l'espai públic

Redacció
25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:41h
El Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals ha convocat un concurs de comissariat per a seleccionar un projecte de creació artística de caràcter inèdit i vinculat a les arts visuals per realitzar una actuació a l'espai públic de manera simultània el 14 d'abril de 2018 a cadascuna de les ciutats que formen la Xarxa i que són: Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vilanova i la Geltrú.

Els projectes que es presentin han de girar al voltant de la creació artística contemporània i han de reflectir la implicació i relació amb el territori i amb els municipis participants. El termini per a presentar els projectes finalitza a les dues del migdia del dia 8 de setembre de 2017.

El concurs va destinat a persones físiques i jurídiques així com a col·lectius professionals de les arts visuals, nacionals i internacionals, majors d'edat, que vulguin desenvolupar un projecte d'arts visuals a 10 ciutats de Catalunya.

Requisits

S'ha d'haver realitzat almenys un projecte com a comissari/a vinculat amb les arts visuals i cal acreditar-ho mitjançant la presentació del currículum professional i la documentació gràfica dels projectes elaborats.Cada persona només pot presentar un projecte.

Guanyador

El comissari/a seleccionat guanyarà un contracte pel comissariat per import de 5.000 euros, dietes, transports i IVA inclosos, per a l'elaboració d'una proposta d'intervencions artístiques a l'espai públic a cadascun dels municipis de la Xarxa Transversal.

Jurat i puntuació

El jurat estarà format pels membres de la Taula d'Arts Visuals de la Xarxa Transversal i serà responsable de la valoració dels projectes.

Aquest concurs de selecció d'un comissari o comissària va néixer quan el Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals va decidir, al plenari del dia 5 de maig d'aquest any, portar endavant un projecte de producció pròpia amb un pressupost de 40.000 euros, que va encarregar a la Taula d'Arts Visuals, sent al 2018 per a arts escèniques.

Feu clic aquí per a consultar les bases del concurs.