El PDeCAT no es vol deixar perdre un «important actiu polític» com Antoni Llobet

L'exregidor manresà ha assegurat que la seva previsió és tornar a fer de professor a partir de setembre després d'un any i mig de secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament

Antoni Llobet, en una imatge d'arxiu
Antoni Llobet, en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
22 de juliol del 2017
Actualitzat a les 20:40h
Malgrat que el recentment substituït secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament, Antoni Llobet, ha manifestat que la seva previsió de futur és tornar a fer de mestre, la seva professió, a partir del proper curs 2017-18, des del PDeCAT no es vol deixar perdre un "important actiu polític" com el manresà, sobretot ara que els nacionalistes afronten un dels seus períodes més incert després del canvi de sigles, del trencament amb Unió, i de la seva implicació amb el procés català.

Antoni Llobet serà substituït el proper dimarts de la seva funció de secretari de Política Educativa del Departament d'Ensenyament després del canvi al capdavant de la conselleria. "No va ser ni una renúncia ni un cessament -explica a NacióManresa, Llobet-, després del nomenament de la nova consellera, és lògic que es faci el seu equip i vulgui treballar amb persones de la seva màxima confiança". Llobet tanca així "un cicle de sis anys, entre regidor a Manresa i la secretaria a Ensenyament" que considera suficient "per treballar amb la previsió d'incorporar-me a la meva feina de mestre a partir del curs vinent".

Però des del PDeCAT la situació es veu diferent. Fonts consultades per NacióManresa han assegurat que el partit no es pot permetre perdre un "important actiu polític" com Antoni Llobet. De Llobet es valora el seu compromís amb el país i el procés, la seva capacitat de gestió, la seva habilitat en el tracte personal i, fins i tot, la seva retòrica. A més, cal tenir en compte que el PDeCAT viu una situació de certa incertesa tant a nivell nacional, com sobretot local, on l'actual alcalde, Valentí Junyent, no ha anunciat hores s'ara si es tornarà a presentar, o no, a les eleccions municipals de 2019.

Tot i així, si el PDeCAT el pogués convèncer per continuar a primera línia política, sense la possibilitat de tornar com a càrrec electe, a Llobet li quedaria la possibilitat de fer política des del partit o assumir un càrrec de lliure designació, o com se'l coneix popularment, un càrrec de confiança. I a Manresa hi ha el de Presidència després que la jubilació de Francesc de Puig, ara fa quatre mesos, no s'hagi cobert.