El ple aprova l'increment d'un 1% en les retribucions dels treballadors

També que els funcionaris interins i el personal laboral temporal mantindran la carrera de grau personal en cas de progressió professional

Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 21:08h
Al ple d'aquest dijous a Manresa també es va aprovar, per unanimitat de tots els grups, el dictamen de modificació de les retribucions del personal al servei de l'Ajuntament per al 2017, que cobraran a partir d'ara un 1% més, amb efectes 1 de gener.

Igualment, el ple va aprovar la normativa reguladora de la carrera de grau personal dels funcionaris interins i del personal laboral temporal al servei de l'Ajuntament, en la qual es determinen els requisits i objectius i el procediment per a la promoció mitjançant la progressió. A efectes pràctics significa una equiparació de condicions amb el pla de carrera dels funcionaris titulars.

El ple municipal va aprovar també concertar una operació de préstec d'un import d'1.493.761,25 euros, amb CaixaBank, per cobrir el romanent de tresoreria negatiu de l'exercici 2017, a 2 anys I una carència de sis mesos, que es retornarà, doncs, coincidint amb la finalització de l'actual mandat municipal.

A la sessió també es va votar favorablement el dictamen per a l'aprovació del text refós del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa, després que la comissió d'Urbanisme de la Catalunya central aprovés definitivament el document però supeditant-ne la publicació al DOGC i la consegüent executivitat a la presentació d'un text refós amb diverses prescripcions de caràcter tècnic. És l'últim pas previ a la publicació i per tant l'entrada en vigor del POUM de Manresa, que es va aprovar en sessió extraordinària del Ple Municipal el 30 de marc passat.

El ple també va aprovar els dies festius locals per al 2018, que seran el dimecres 21 de febrer (Festa de la Misteriosa Llum) I el dilluns 27 d'agost (Festa Major). En el capítol de proposicions, es va aprovar per unanimitat l'adhesió al projecte “No puc esperar!”, per facilitar el dia a dia de les persones que per un problema mèdic necessiten utilitzar urgentment un lavabo. Concretament, els destinataris de la iniciativa són els pacients amb malalties inflamatòries intestinals, com la malaltia de Crohn i colitis ulcerosa. Per defensar la moció, va intervenir al Ple Judit Padilla, en nom de l'associació d'afectats per aquestes malalties.

També es va aprovar per unanimitat l'adhesió de l'ajuntament a la Xarxa de Ciutats per a l'Agroecologia.