Un camp de treball implicarà joves en les excavacions arqueològiques de la Torre de la Cabra d'Or

Es durà a terme del 31 de juliol a l'11 d'agost i ja és la quarta edició que se celebra

Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:31h
El proper dilluns 31 de juliol d'agost s'iniciarà el quart Camp de Treball d'Arqueologia de la Torre Medieval del Serrat de la Cabra d'Or a Artés. Organitzat per l'Ajuntament d'Artés en col·laboració amb el Museu de la Història de la vila, prop d'una vintena de joves a partir de 15 anys de diversos municipis del Bages i Moianès duran a terme durant dues setmanes (fins l'11 d'agost), l'excavació del jaciment, una torre de guaita medieval datada vers els segles X-XII.

La riquesa i espectacularitat de les restes localitzades al turó de la Torre de la Cabra d'Or, ha fet que s'hagi establert un camp de treball d'estiu d'arqueologia per a nois i noies que vulguin viure en primera persona una excavació real i aprendre com treballen els arqueòlegs professionals. 

L'activitat, totalment gratuïta per les participants, pretén impulsar la recuperació del patrimoni cultural i històric de la vila (patrimonial cultural, arqueològic, documental i memòria històrica) i establir, alhora, un vincle entre els participants i el seu passat com a municipi.

En aquesta quarta edició, i seguint en la línia de l'any passat, també es durà a terme una intervenció arqueològica paral·lela a les denominades Feixes de la Sala, on va localitzar-se un gran bloc petri pertanyent a una premsa de vi. 

Tots aquelles que estiguin interessats a participar en el projecte poden assistir a la sessió informativa que es durà a terme el dimarts, 25 de juliol, a les set de la tarda, al Museu d'Artés.