Els treballadors d'Indústries Ponsa protesten contra els «incompliments» del conveni

El 97% de la plantilla de producció ha secundat la segona jornada de vaga que s'ha fet aquest mes

Part de la plantilla que ha secundat la vaga i que s'ha mobilitzat davant les portes de l'empresa
Part de la plantilla que ha secundat la vaga i que s'ha mobilitzat davant les portes de l'empresa | Estefania Escolà
Estefania Escolà
20 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:50h
La plantilla de producció de l'empresa manresana Indústries Ponsa secunda aquest dijous el segon dia de vaga d'aquest mes. Ho fan per protestar contra els "incompliments" del conveni tèxtil que, segons diuen, fa l'empresa, i també contra les "mesures de pressió" que utilitza la companyia. Segons ha explicat el president del comitè d'empresa, Antonio Garcia, la direcció utilitza l'endarreriment en el pagament de les nòmines com a "mesura de represàlia" quan els treballadors reclamen pels seus drets. Al llarg de tot el dia, els treballadors s'estan concentrant a les portes de l'empresa per defensar els seus drets i condicions laborals. Aquest matí, han evitat l'entrada de dos camions a les instal·lacions de l'empresa. Ponsa té un centenar d'empleats, la meitat dels quals són de producció.

Aquest és el segon dia de vaga que fan aquest mes els treballadors d'Indústries Ponsa de Manresa per protestar contra els incompliments del conveni tèxtil que, segons denuncien, fa l'empres. Segons ha explicat el president del comitè d'empresa, Antoni Garcia, els treballadors tenen 18 hores l'any per assumptes personals, però tot i això, l'empresa no les cedeix i les fa recuperar o bé les treu de la nòmina. "Per exemple, si el metge et dona hora al matí i tu treballes, et demanen fins i tot el telèfon del metge per comprovar-ho", ha explicat Garcia. 

Per altra banda, Garcia també assegura que l'empresa utilitza l'endarreriment de les nòmines com a "mesura de represàlia" per evitar així que els treballadors protestin i lluitin pels seus drets. De fet, segons ha denunciat, un dels treballadors d'una empresa temporal que feia serveis per a Ponsa ha estat acomiadat després de sumar-se a la primera jornada de vaga i donar suport a la resta de companys.

La jornada de protesta d'aquest dijous ha tingut un seguiment del 97% de la plantilla de producció, unes 50 persones. De moment, no es preveuen més jornades de vaga fins que no hagin passat el període de vacances.