Creu Roja preveu atendre, durant l'estiu, més de 150 menors en risc d'exclusió social

Ho farà donant continuïtat als projectes Casal-ot, ludoteca Ludugurus i Joves Nucli Antic

Redacció
20 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:19h
Creu Roja a Manresa atén, durant tot l'any, infants i joves, especialment en risc d'exclusió social, a través dels seus projectes Centre Obert Casal-ot, ludoteca Ludugurus i Joves Nucli Antic (JNA). I ho seguirà fent durant l'estiu, a través d'activitats que tenen com a finalitat donar una atenció continuada als infants i joves que participen als projecte durant el curs escolar i que, per la situació econòmica i familiar, no podrien assumir assistir a altres campus d'estiu, quedant-se així, sense gaudir-ne com la resta de població de la mateixa edat. 

És per aquest motiu que des de l'entitat s'han programat diferents espais alternatius de lleure durant aquest període no escolar, amb activitats pensades segons l'edat i les característiques concretes del grup.

El projecte Joves Nucli Antic (JNA) desenvolupa, durant les vacances, activitats dirigides a infants i joves de 12 a 16 anys, tenint en compte que, com que tenen més temps lliure, se'ls han d'oferir més propostes. Durant el juliol es realitzaran activitats diverses sempre amb l'eix bàsic dels esports: jocs d'aigua, jocs de taula, escalada, circ, esports alternatius i excursions, entre d'altres. A l'agost, l'activitat continuarà tres matins a la setmana amb activitats esportives diverses i jocs d'aigua.

La Ludoteca Ludugurus ha programat quatre setmanes d'activitats al juliol amb un personatge, el Robot Tort, que visita els infants cada dia per proposar-los activitats, com jocs d'aigua, patins i patinets, ioga, xanques, tallers de cuina, jocs i treballs manuals. Aquestes activitats estan dirigides a infants de 5 a 14 anys i es duen a terme de cinc de la tarda a dos quarts de vuit del vespre.

El Centre Obert Casal-ot és un equipament socioeducatiu per infants en risc d'exclusió social de 3 a 12 anys del barri vell de Manresa. Després del curs escolar, el Casal-ot ofereix un conjunt d'activitats al juliol per tal que aquests infants puguin tenir l'oportunitat de gaudir d'activitats lúdiques i diverses, ja que s'atén a famílies en situacions econòmiques complicades. Els infants podran gaudir de quatre setmanes de tallers variats, jocs a la ludoteca Ludugurus,  jocs d'aigua, circ, dansa i excursions .

A més, tant JNA com Casal-ot realitzaran, amb 50 infants, cursets de natació, ja que des de Creu Roja es considera que aquesta habilitat és bàsica i cal que els menors la puguin desenvolupar. Cal destacar que molts d'ells no en saben perquè no han tingut la possibilitat d'aprendre'n.

Al llarg de l'agost, tant els infants de Casal-Ot com els adolescents de JNA, podran assistir a les activitats de suport a l'escolaritat que desenvoluparà un equip de voluntariat de l'àmbit d'infància per tal de poder garantir una bona incorporació a l'escola.

Totes aquestes activitats no serien possibles sense l'ajuda del voluntariat, que acompanya, organitza activitats i dóna suport a les tasques diàries a les educadores dels diferents projectes.