Moià farà de nexe en el transport públic entre el Moianès i Manresa i Vic

El trajecte entre la capital del Bages i la d'Osona passant pel Moianès es dividirà en dos trams que tindran com a eix nodal el recorregut entre Castellterçol i Moià

Redacció
19 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:51h
El Departament de Territori i Sostenibilitat millorarà a partir del setembre el servei de transport públic al Moianès amb la introducció d'un seguit de mesures per potenciar la cobertura territorial del bus i millorar de forma global la connexió dels municipis amb la seva capital i els serveis assistencials. El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha presentat aquest dimecres l'Estudi de millora del transport públic a la comarca.
 
Aquest estudi ha estat elaborat pels serveis tècnics de la Direcció General de Transports i Mobilitat en col·laboració amb el consell comarcal i els municipis. S'han realitzat enquestes i entrevistes amb la participació del cent per cent dels municipis de la comarca i també s'han realitzat enquestes als usuaris per poder conèixer de primera mà les necessitats de mobilitat existents i poder formular les propostes de millora dels serveis de transport públic per a la seva cobertura.
 
Les millores s'implementaran en dues fases. Ara al setembre, coincidint amb el curs escolar, es milloraran els següents serveis.
 
Manresa – Moià – Vic

El servei actual quedarà redefinit i es dividirà en dos trams independents. Castellterçol – Moià – Manresa i Castellterçol – Moià – Vic. La nova configuració del servei transformarà Moià en un punt d'intercanvi dels diferents serveis que s'oferiran a la comarca, fet que permetrà racionalitzar la xarxa de transport públic i optimitzar els recursos.
 
D'aquesta manera, es millora la comunicació de Castellterçol amb Vic amb un servei més directe per Collsuspina, amb més freqüències i amb horaris més adaptats a les necessitats dels ciutadans de la comarca.
 
Castellterçol – Moià – Vic

El servei actual es dobla per oferir sis expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners, tres de les quals seran directes entre Castellterçol i Vic. Així mateix, es garanteixen les arribades a la capital d'Osona abans de les 8.00 hores i abans de les 9.00 hores, per als usuaris que han d'anar als centres educatius i sanitaris. També es millora l'oferta en dissabtes, diumenges i festius amb quatre expedicions per sentit.
 
Castellterçol – Moià – Manresa

En dies feiners s'afegeixen tres expedicions amb noves sortides des de Manresa a les 6.45 hores, 14.50 hores i 20.30 hores. Es millora l'oferta en dissabtes amb tres expedicions per sentit al llarg del dia.
 
L'Estudi preveu una segona amb altres millores com ara una nova connexió de Monistrol de Calders i al Vallès Occidental que es preveu poder implementar abans de finalitzar aquest any i l'increment de serveis als corredors Oló – l'Estany – Moià – Castellterçol – Barcelona, Moià – Castellterçol – Granollers i l'establiment d'un servei a la demanda que permeti connectar Granera i Castellcir amb les línies regulars que passen per Castellterçol, per tal de permetre la connexió amb Barcelona i Moià.
 
Amb aquest conjunt de mesures, que han estat presentades al conjunt de municipis de la comarca, es preveu potenciar la utilització dels serveis de transport públic i millorar tant les connexions internes al Moianès com les comunicacions amb d'altres pols importants de mobilitat com el Vallès o Osona i també potenciar la possibilitat de transbordament per accedir als serveis de transport que arriben a Barcelona.
Arxivat a