Un bany nocturn a la piscina municipal inaugurarà la Festa Major de Monistrol de Montserrat

Hi haurà propostes fins el proper dimarts

Redacció
19 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:44h
Monistrol de Montserrat se suma al reguitzell de poblacions de la comarca que, durant aquests dies, celebren la seva festa major. El municipi bagenc donarà el tret de sortida a la seva particular festivitat aquest dijous, 20 de juliol, amb una banyada nocturna a la piscina municipal del poble, que romandrà oberta des de dos quarts de deu del vespre i fins a dos quarts d'una de la matinada.

Divendres les propostes seguiran amb una cursa-gimcana d'aigua, organitzada per l'entitat Monistrol Running, que començarà a les sis de la tarda i sortirà des de la plaça de la Font Gran. Paral·lelament a aquesta activitat, a les set de la tarda l'esplanada del costat la llar d'avis serà l'escenari d'una sardinada popular. La nit s'amenitzarà amb hits dels anys 80 a la pista poliesportiva.

L'escuma inaugurarà el matí de dissabte, amb una festa que amenitzarà l'animador infantil Gil Ratataplam. Començarà a les dotze del migdia i tindrà lloc a la plaça de la Font Gran. L'aigua seguirà tenint un protagonisme especial al començament de la tarda, i és que a dos quarts de cinc s'instal·larà un tobogan aquàtic gegant a la Batanera.

A les sis de la tarda el camp de futbol acollirà un triangular amb veterans d'aquest esport. A les set, s'inaugurarà l'exposició d'arts plàstiques dels artistes locals a les instal·lacions de l'edifici Art i Esplai. Mitja hora més tard, l'Esbart Monistrol Dansaire i la colla bastonera Manrússia Van del Pal, faran un tast de les seves coreografies a la Font Gran.

Al vespre serà el torn del Correfoc, que començarà a un quart d'onze i tindrà el punt de partida des de la plaça de l'Església. Els encarregats del foc seran els diables Els Tronats. A dos quarts de dotze, la música prendrà el protagonisme de la mà de la banda Orgue de Gats, en un concert que oferiran a la plaça de la Font Gran. Per a tots aquells que un cop acabada l'actuació encara tinguin més ganes de gresca, la pista poliesportiva acollirà, a dos quarts d'una de la matinada, un concert del grup Séptimo A.

Diumenge es llevarà matiner amb el tradicional Torneig de Pesca de Festa Major, que comptarà amb un esmorzar popular al Camí del Riu. A les dues del migdia es repartiran els premis del torneig en el marc d'un vermut.

Els infants podran gaudir, a les sis de la tarda, d'un espectacle que anirà a càrrec del grup La Tresca i la Vendresca i que es durà a terme a la pista poliesportiva. En paral·lel a aquesta proposta, la plaça de la Font Gran acollirà un concert de la mà de l'orquestra Swing Latino, que tocarà fins ben entrada la nit.

Dilluns la rauxa seguirà amb una masterclass de zumba a la plaça de la Font Gran que començarà a dos quarts de vuit del vespre. Un cop acabada, la pista de la Batanera acollirà una sessió de cinema a la fresca amb la pel·lícula Star Wars: El despertar de la fuerza.

Finalment, dimarts 25, el darrer dia de Festa Major, les sardanes i la ballada dels Gegants Centenaris de Viserts inundaran la plaça del Bo-Bo a partir de dos quarts de dotze del migdia. A les sis de la tarda, el passeig de la Canaleta acollirà un taller i un espectacle de circ que el seguirà un sopar a la fresca. La festivitat acabarà a les nou del vespre, amb el ball de cloenda de la Festa Major a càrrec del grup Què Tal.
 

Programa complet d'activitats.