La Festa Major del Pont de Vilomara encara els dies més potents

Un escape room per la biblioteca, un concert de gospel, el tradicional correaigua i la festa Holi, entre els actes més destacats

La Festa Major del Pont de Vilomara encara la seva recta final
La Festa Major del Pont de Vilomara encara la seva recta final | AjEPV
Redacció
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:29h
Ja van començar el passat divendres, 14 de juliol, però a partir d'aquest dijous, 20 de maig, els actes de la Festa Major del Pont de Vilomara es multiplicaran i s'allargaran fins el proper dilluns, dia 24.

La proposta que inaugurarà la setmana més potent de la festivitat tindrà lloc aquest dijous a les sis de la tarda. Es tracta d'un escape room, que es farà a la biblioteca municipal i que està pensada tant per fer en família com amb amics. Els menors d'edat (a partir de 10 anys) hi hauran de participar acompanyats d'un adult. Aquesta mateixa activitat, en la qual els participants hauran de resoldre un enigma per a poder sortir d'alguna de les sales de la biblioteca, es repetirà l'endemà, divendres 21, a partir de les deu del matí i fins la una del migdia.

Divendres, a banda de la proposta esmentada, a les sis de la tarda es durà a terme un berenar per a jubilats, que també inclourà un ball amenitzat pel del duet Doble Perfil. Durant el berenar s'escolliran la Pubilla i l'Hereu dels jubilats d'enguany. Una hora més tard, la casa de la cultura acollirà la inauguració de l'exposició dels quadres dels pintors locals. A les deu del vespre, l'Hereu i la Pubilla del poble donaran la benvinguda a la Festa Major des del balcó de l'edifici consistorial. Per acabar el dia, a un quart d'onze del vespre el grup The River Troup Gospel oferirà un concert. La música seguirà de matinada amb la Disco Beach Party.

Dissabte es llevarà matiner. A les nou tindrà lloc una passejada canina pels carrers del poble que s'iniciarà a la plaça de l'Ajuntament. Paral·lelament, la sala polivalent d'esport acollirà el partit de bàsquet que disputaran els actuals jugadors del CB Vilomara i els antics jugadors del club. A les dues del migdia s'oferirà una botifarrada popular a El Poli, els tiquets per la qual s'hauran d'aconseguir abans del dia 20.

La tarda s'inaugurarà amb un correaigua que començarà a dos quarts de cinc i que anirà a càrrec del Grup d'Infància i Joventut del poble. El recorregut acabarà a la plaça de l'Ajuntament i, serà allà on es donarà el tret de sortida al Holi, el festival dels colors per excel·lència. A partir de les sis de la tarda i fins les nou del vespre el Bosquet serà l'escenari d'un pícnic electrònic. Paral·lelament a aquesta proposta, a les vuit del vespre la Cobla Nova Vallès oferirà un repertori de sardanes a la plaça Major i els pintors del poble realitzaran un taller obert a tots els infants en el qual els ensenyaran com pintar pedres.

La música seguirà sent la protagonista de la festa amb un festival-concert que tindrà lloc a l'aparcament del restaurant Marquet Paradís i que començarà a les onze de la nit. A les dotze l'orquestra Banda Sonora amenitzarà una vetllada per a tots els públics al local El Poli.

El matí de diumenge començarà, per una banda, amb una campanya per donar sang (al consultori municipal) i amb la XIV trobada de puntaires, que tindrà lloc a la plaça Major. Aquesta mateixa ubicació també acollirà l'activitat "Una pinzellada, un somriure", que anirà a càrrec dels pintors del municipi. Serà un acte obert a tothom que tingui ganes de col·laborar amb l'associació contra el càncer infantil Adrián González Lanza ja sigui fent un donatiu o pintant un quadre a moltes mans.

A dos quarts de dotze del migdia l'instructor Lluís Vall oferirà, a la plaça de l'Ajuntament, una masterclass de Live2Dance, una activitat de ball que portarà ritmes diversos i cançons de totes les èpoques.

La cultura popular s'apoderarà de la Festa Major a partir de les set de la tarda, amb una cercavila que començarà a la plaça de l'Ajuntament i acabarà a la plaça Major. Allà, els gegants, es grallers i l'Esbart Dansaire Vilomarenc faran una mostra dels seus balls més emblemàtics.

El dia s'acabarà amb un concert d'Almas Gemelas Quartet que tindrà lloc a El Poli i començarà a les onze de la nit.

Finalment, el dilluns, tots els vilatans tindran entrada gratuïta per accedir a la piscina municipal. A les nou del vespre el grup Pescadors de l'Escala oferirà un concert d'havaneres a la plaça Major; un acte en el qual no hi faltarà el rom cremat. La Festa Major s'acabarà a les onze de la nit amb un castell de focs al camp de futbol.