Sant Fruitós fomenta el consum de proximitat amb la Festa de la Tomacada

Tindrà lloc el dissabte 29 de juliol a la tarda

Redacció
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:40h
El proper dissabte 29 de juliol,  la plaça de l'Església de Sant Fruitós acollirà la celebració de la festa popular gastronòmica de la Tomacada, una trobada que té la voluntat de fomentar el consum de productes de proximitat entre la població i alhora premiar els hortolans que al llarg de l'any conreen els horts del municipi.

La festa començarà amb una visita familiar als horts a partir de les set de la tarda. Paral·lelament, a la plaça, es farà una xerrada que anirà a càrrec d'un hortolà expert en el cultiu de tomàquet. A les vuit del vespre, a la plaça de l'Església, es realitzarà un concurs a l'entorn dels tomàquets i s'oferirà una sopar popular a base de tomàquets i botifarra.

El concurs d'enguany tindrà 3 modalitats: el tomàquet més pesat, el tomàquet més original i el millor cistell amb productes de l'hort. Els guanyadors es decidiran per votació popular entre el públic assistent.  

Per tal de participar al concurs cal inscriure's prèviament a l'establiment Foto Isidre abans del 28 de juliol i el mateix dia 29, abans de les sis de la tarda, s'hauran de dur 5 quilos de tomàquets a la plaça de l'Església i escollir el més pesat i el més original. A banda, també es pot portar un cistell amb productes de l'hort per a participar en aquesta nova categoria de premis que s'ha introduït enguany. 

Tots els participants al concurs tindran 2 tiquets gratuïts pel sopar popular. Les persones que no participin en el concurs poden comprar els tiquets a Foto Isidre pel preu de 5 euros.