El periodista i casteller Benet Íñigo presentarà el seu llibre «Pit i amunt!» a Santpedor

Ho farà a l'edifici del Born, local d'assaig de la colla castellera del municipi, aquest divendres, a les vuit del vespre

Redacció
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:16h
L'edifici d'El Born de Santpedor, actualment local d'assaig de la colla castellera del municipi, acollirà, aquest divendres, 21 de juliol, a les vuit del vespre, la presentació del llibre Pit i amunt!, escrit pel periodista i excap i membre de colla dels Castellers del Poble Sec, Benet Íñigo.

Es tracta de la primera publicació d'Íñigo, que apropa la ciutadania al món casteller, cada cop més popular, amb més expansió al territori i amb més projecció internacional. La dissecció d'un 3 de 10 amb folre i manilles argumenta el relat de Pit i Amunt!. A través de l'explicació de les característiques tècniques de cada pis desenvolupa algun concepte; des dels valors clàssics que s'associen als castells, la incorporació de la dona, la conciliació familiar, la seguretat o l'esportivitat.

El llibre, tal com explica el portal elmoncasteller.cat, conté nocions tècniques, algun apunt històric i dades rellevants que serveixen per entendre què són els castells. Tot i així, l'eix central del relat són les emocions que han viscut alguns castellers aportant el seu testimoni, responent què viuen i com ho viuen. 
Arxivat a