Castelladral fa ple en el festival AdLibitum amb els White Heaven Vocal Grup

Els White Heaven Vocal Grup actuant a Castelladral
Els White Heaven Vocal Grup actuant a Castelladral | WHG
Redacció
17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:44h
Dissabte passat els White Heaven Vocal Grup van participar al festival AdLibitum a Castelladral, que va registrar una entrada de 150 persones, el màxim aforament admès. Un certamen que compta amb el suport actiu de l'Ajuntament de Navàs i del Consell Comarcal del Bages, així com d'un nombrós grup de productors alimentaris que participen activament en la elaboració del maridatge entre aliments de Km. 0 i música, sota la coordinació del xef del restaurant de Castelladral i amb la logística de l'equip de l'Alberg i de diversos grups de veïns i amics de l'AdLibitum.

Aquest és un festival íntim i sense la pretensió de convertir-se en una cita massificada. White Heaven Vocal Grup va oferir una actuació dissenyada a mida tant en el format com en el repertori, ja que es van recuperar molts dels temes del repertori que la formació realitzava al principi, com els clàssics del Gospel “It's me”, “This Little Light of mine” o “Sit Down Sister”, així com també algun dels temes del repertori actual més basat en el jazz vocal i les adaptacions a veus com “Route 66”, “Java Jive” o “paraules d'amor”. Tampoc podien faltar alguns dels temes més celebrats de White Heaven, “Ensenya'm” escrit per Laia Boixadós, o la Capella “Swing Low”.

Per a aquesta ocasió tan especial, White Heaven Vocal Grup va col·laborar amb un dels pianistes més rellevants de la Catalunya Central, en David Martell. Aquesta col·laboració, que inicialment és puntual, no es descarta que es pugui repetir en altres ocasions donada la bona sintonia entre el pianista i el grup vocal.

Gastronòmicament parlant, el menú va començar amb un tast d'olis de la zona acompanyats amb fuets elaborats amb porcs de raça gascona, que s'estan reintroduïnt a la Catalunya central com al parent més proper al qui fou el porc autòcton, porcs que viuen en condicions de semi-llibertat i e pigmentació molt fosca, semblants als ibèrics. Va continuar amb diversos plats com el gaspatxo amb cigrons o els tomàquets amb formatge de cabra, i va acabar amb secret amb salsa de ratafia.

Tots els productes servits, així com també els vins i caves corresponien als criteris de producte local i Km. 0, alimentació ecològica i sobirania alimentària.