La guardiolenca Collbaix, finalista dels premis Seatrade Awards

Representants de Collbaix Canarias, a Londres
Representants de Collbaix Canarias, a Londres | Collbaix
Redacció
14 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:59h
Collbaix Canàries, filial del grup Collbaix, de Sant Salvador de Guardiola, dedicat a la fabricació i instal·lació de portes i persianes d'alta seguretat, ha estat finalista en la categoria Safety at Sea dels prestigiosos premis Seatrade Awards. 

Fran Contreras, CEO de Collbaix Canàries i Conseller Delegat del Grup Collbaix, juntament amb José Zapata, director de la divisió de blindatges, van recollir el premi entregat el passat 30 de juny, a Londres. 

L'empresa d'arrel bagenca va rivalitzar en la final d'aquests prestigiosos premis internacionals del sector naval amb les principals empreses mundials de serveis i productes marítims gràcies a la seva divisió Marine Armor System. Aquesta divisió aplica les solucions en seguretat de Collbaix a la lluita contra la pirateria en alta mar i els atacs armats contra bucs i plataformes petrolieres gràcies a un sistema patentat de protecció retràctil, automàtic i antibales.

Aquest reconeixement no és un fet puntual, ja que Marine Armor System ha estat nominada novament en la categoria Technology Award dels premis Safety4Sea que s'entregaran aquest setembre i en la categoria Best Security Product of the Year en els premis Safety and Sea Awards que s'entregaran a l'octubre. A més, com ja va passar el 2014, Collbaix Canàries ha estat nominada novament per als prestigiosos Lloyd's List Global Awards 2017 (els Oscar del món naval) en la categoria de seguretat.

El sistema de seguretat patentat Marine Armor System és un sistema de blindatge naval amb el qual tots els accessos al vaixell queden blindats com una caixa forta en tan sols 10 segons i només amb l'accionament d'un sol botó. El blindatge naval de Collbaix resisteix intents d'intrusió, armament de guerra i fins i tot RPG (bazuques i llançagranades). 

El sistema Marine Armor System es comercialitza en diversos països del continent africà i llatinoamericà, especialment a la zona del Golf de Guinea, Somàlia i Golf d'Edèn on el 8 de desembre de 2008 la Unió Europea va posar en marxa l'Operació Atalanta per a la lluita contra la pirateria i robatoris a mà armada en aigües somalis. El 23 de març de 2012, la UE va acordar l'extensió del mandat de l'operació fins al 12 de desembre de 2018, amb la missió de protegir els bucs del Programa Mundial d'Aliments (WFP en les seves sigles en anglès) i els que proporcionen suport logístic en la missió de la Unió Africana (AMISON), així com al tràfic marítim vulnerable, dissuadint, perseguint i, quan sigui possible, arrestant als sospitosos d'haver comes actes de pirateria en l'àrea d'operacions (AOO en les seves sigles en anglès). 

Collbaix Canàries SL és una de les filials del Grup Collbaix especialitzat en el disseny, assessorament, fabricació i instal·lació de portes en alumini, persianes de seguretat, portes automàtiques de vidre i portes seccionals des de fa més de 45 anys i amb seu a Sant Salvador de Guardiola. La filial canària establerta l'any 2003 al Polígon Industrial d'Arinaga a Agüimes (Las Palmas de Gran Canària) se centra en el mercat de l'arxipèlag canari i la zona del Magreb africà.