El Parc de la Font de les Oques ja llueix l'escultura donada per Dolors Punsà Jubells

Inauguració de l'escultura al Parc de la Font de les Oques
Inauguració de l'escultura al Parc de la Font de les Oques | AjM
Redacció
14 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:04h
Aquest divendres al mati ha tingut lloc la inauguració d'una nova escultura que lluirà al Parc de la Font de les Oques. La figura, que representa dues oques de mida natural,  és obra de l'artista manresà Josep Barés i ha estat donada a la ciutat per la seva propietària, Dolors Punsà i Jubells.

A l'acte hi ha assistit l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la regidora de Cultura, Anna Crespo; i la donant de l'estàtua, Dolors Punsà.

També els acompanyaven Josep Barés i Agnès Torras que li ha dedicat una glossa a Dolors Punsà emfatitzant el caràcter sociable, generós, solidari i activista de Punsà. "Una persona que ha participat en molts grups, que ha fet ciutat i ha donat suport als necessitats. De caminaire a viatgera, valora especialment les persones, la seva ciutat, Manresa, i Catalunya".

L'acte ha començat a les 10 del matí amb la intervenció de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, que ha donat la benvinguda al munt de persones que omplien la plaça i que no s'han volgut perdre l'efemèride.

Després, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i Dolors Punsà han aixecat la tela que cobria la placa de l'escultura gravada amb una dedicatòria a tots els avis i àvies de la capital del Bages.

Seguidament, ha estat el torn de la glossa d'Agnès Torras dedicada a la donant, que ha estat molt aplaudida pel públic assistent.

A continuació ha agafat la paraula Dolors Punsà i, visiblement emocionada, ha donat les gràcies a tothom i concretament a l'Ajuntament per acceptar la donació i interpretar el seu desig de fer un regal a la ciutat amb el qual vol "celebrar el seu norantè aniversari rememorant les àvies que portaven els néts i les nétes a donar menjar a les oques que habitaven en aquest espai durant el primer terç del segle XX".

Un cop acabat el seu parlament, Punsà ha rebut un ram de flors de mans de l'alcalde que ha clos l'acte agraint a Punsà la seva generositat i ha posat en relleu que les ciutats les formen el seu capital humà i el seu patrimoni. "Les persones construeixen, creen, potencien i transmeten el patrimoni generació rere generació", ha destacat Junyent. "En aquest cas és un homenatge personal de Dolors Punsà que ha esdevingut col·lectiu, així amb l'escultura l'espai queda dignificat i lliga el passat amb el present", ha reblat l'alcalde de Manresa.

Aquesta donació s'ha fet en virtut d'un conveni signat el dia 13 de juny entre el consistori i Dolors Punsà Jubells en el qual la donant es comprometia a atorgar amb caràcter perpetu i sense restricció d'ús l'escultura de la seva propietat, obra de Josep Barés. Per la seva banda, l'Ajuntament es comprometia a instal·lar-la i a conservar-la.