Protecció Civil ha de fer una desena d'intervencions a Manresa a conseqüència de les pluges

Inundacions, moviments de terres i arbres tombats van ser les principals incidències del diumenge plujós

Redacció
10 d'agost del 2009
Les intenses pluges d’aquest diumenge van provocar una desena d’intervencions de Protecció Civil, la majoria per inundacions i desperfectes provocats pels 63’4 litres per m2 que van caure a Manresa entre les precipitacions de la matinada i les de la tarda.

Així, es van enregistrar dues incidències en immobles privats, l’una al carrer Folch i Torres i l’altra al carrer de la Mel per inundacions que van obligar, en el cas de l’edifici del carrer de la Mel, a desallotjar dos pisos i fer que els inquilins dormissin a casa d’amics i familiars mentre durin les reparacions que haurien d’haver començat avui dilluns.

Al carrer Aiguader es va ensorrar una tanca d’obra per la força de l’aigua que provenia dels camps de darrera i a la cantonada del carrer Camp d’Urgell amb Mel es va tombar una tanca provisional. També es van produir dues esllavissades per moviments de terra a la vorera entre el barri del Xup i Salelles i sota el pont de la Reforma i el pont de Sant Francesc, al Passeig del Riu, les reixes de desguàs van quedar totalment embossades per acumulació de terra i pedres, fet que va provocar que algun vehicle s’hi quedés encallat.

Finalment, la força de l’aigua va fer tombar arbres a la carretera d’Igualada davant del Casinet i al camí del Xup cap al Suanya –que van obligar a tallar les vies per part dels Bombers- i al Parc de la Florinda.