Èxit de convocatòria de la Caminada Popular de les Bases

Per divendres només queden 15 entrades disponibles

Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:16h
Èxit de convocatòria de la Caminada Popular de les Bases. Les 185 inscripcions anticipades s'han exhaurit, i només en queden una quinzena de disponibles per a divendres, una estona abans de la sortida, per completar el total de 200, la xifra màxima que s'ha determinat des de l'organització.

La caminada popular unirà Manresa i el monestir de Sant Benet, passant per Viladordis, en el marc de la commemoració dels 125 anys de les Bases de Manresa. L'objectiu és recordar la visita que van fer a Sant Benet el 26 de març de 1892 els delegats de la Unió Catalanista, reunits a la capital del Bages per aprovar les Bases per a una Constitució Regional Catalana.

La caminada, organitzada per la Comissió del 125 aniversari de les Bases, l'Ajuntament de Manresa i el Centre Excursionista de la Comarca de Bages, amb la col·laboració del Parc de la Sèquia, sortirà a les 7 de la tarda dels Trullols, concretament al costat del Viena, establiment col·laborador. L'itinerari passarà per Viladordis, tindrà un recorregut de 9 km amb molt poc desnivell i és apta per a totes les edats. Hi haurà avituallaments a la sortida i a l'arribada i tots els participants rebran un obsequi. A més a més, un cop al monestir, podran fer una visita turística gratuïta gràcies a la col·laboració de Món Sant Benet. La tornada es podrà fer en bus a partir de les 21.30 h fins al punt de la sortida, als Trullols.

La inscripció anticipada s'ha pogut fer al preu de 3 euros. Les que es facin de darrera hora, aquest mateix divendres, costaran 5 euros. Inclou avituallament, regal i tornada en bus.

El romànic, símbol nacional

El 1892, el matí del dissabte 26 de març, els delegats de la primera Assemblea de la Unió Catalanista, que es celebrava a Manresa i que l'endemà va aprovar les Bases per a una Constitució Regional Catalana, van fer una excursió a Sant Benet de Bages en carruatges. Els delegats hi van anar perquè l'estil romànic era considerat, des de la Renaixença, el símbol i l'estil propi de la nació catalana.

Aleshores, a Sant Benet només es conservaven en bon estat l'església, on encara s'hi celebraven oficis religiosos, els retaules i l'hostatgeria, que era utilitzada com habitatges per als treballadors d'una indústria tèxtil propera que era propietat, entre altres, d'Elisa Carbó, mare de Ramon Casas.