UManresa-FUB organitza un nou curs per a la selectivitat d'estudiants de mestre

| 13/07/2017 a les 09:38h
Especial: Més Manresa
Arxivat a: Societat, UManresa, formació, FUB
UManresa prepara als futurs estudiants de mestre | UManresa
UManresa-FUB ha organitzat una nova edició del curs per ajudar alumnes procedents del Batxillerat, de CFGS d'Educació Infantil i aquells que hagin suspès la selectivitat del mes de juliol a superar les proves d'aptitud personal (PAP) específiques que es faran el mes de setembre.

Superar aquestes proves és imprescindible per poder accedir als estudis d'educació a les universitats tan públiques com privades del sistema universitari català. Les proves específiques consisteixen en dos exàmens: un de competència comunicativa i raonament crític i un altre de competència logicomatermàtica. El curs, que s'impartirà els dies 1, 4, 5, 6 i 7 de setembre en horari de tarda, treballarà els continguts necessaris per superar aquestes dues proves.  Els alumnes que es matriculin en aquest curs recuperaran l'import econòmic de la inscripció si decideixen estudiar el grau en Educació Infantil a UManresa. Les inscripcions per participar-hi s'han de fer abans del 25 de juliol.

En les proves de selectivitat del mes de juny, 2.713 persones que volien estudiar educació infantil, primària o un doble grau d'infantil i primària es van presentar a les PAP, que es van fer el dia 17 de juny. Un 71,8% d'aquestes les van aprovar. Els que les van suspendre podran repetir-les el dia 8 de setembre. Dels 24 alumnes que van seguir el curs d'UManresa per preparar les proves del mes de juliol, el 70% les han superades.

Fins el curs passat, per superar les PAP per accedir als graus en Educació Infantil i Primària n'hi havia prou amb aprovar les proves de català i de castellà de la Selectivitat. Des d'aquest any també s'avalua la comprensió del significat intrínsec de documents escrits sobre temes d'interès general, la capacitat de sintetitzar i integrar la informació, la capacitat d'expressar reflexions  per escrit i el domini del sistema lingüístic per expressar-se amb una qualitat lingüística acceptable.

Des que l'any 2014 el Departament d'Universitats i Recerca va establir el requisit de superar unes proves d'actitud específiques per als futurs alumnes dels graus en Educació Infantil i Primària, UManresa-FUB organitza activitats de formació adreçades a la seva preparació. En les primeres edicions del curs per preparar les PAP, la formació es va limitar a treballar qüestions de llengua catalana i castellana. La formació d'aquest curs, del qual ja se'n va impartir una edició entre els mesos de gener i juny, està adaptada als nous requeriments de les proves.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Aquest cap de setmana torna el Ral·li 2000 Viratges al Bages | Scratch Media
01/01/1970
Del divendres 17 al diumenge 19 de novembre
01/01/1970
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 18
VÍDEO La Guàrdia Civil carrega brutalment contra els concentrats a l'institut Quercus | @MagniArge
«Homes, la comèdia musical» es podrà veure a Manresa el 25 de novembre | Promocional
01/01/1970
Al Kursaal, el dissabte 25 de novembre