ICL cedeix l'ús del poblat ibèric del Cogulló a l'Ajuntament de Sallent

L'objectiu és promoure les visites al conjunt arquitectònic, ubicat dins la propietat de l'empresa minera

Rosa Argelaguet, Carles Aleman, David Saldoni i Francesc Cots
Rosa Argelaguet, Carles Aleman, David Saldoni i Francesc Cots | ICL
Redacció
12 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:11h
El conveni que han signat aquest dimecres l'alcalde de Sallent, David Saldoni, i el conseller delegat d'ICL Iberia Súria&Sallent, Carles Aleman, permetrà que es puguin gestionar visites al conjunt del Poblat Ibèric del Cogulló així com tasques de restauració per part del consistori sallentí. La cessió d'ús a l'ajuntament de Sallent s'emmarca en la voluntat de col·laboració amb el municipi per part d'ICL a llarg termini.

En virtut del que s'estableix al conveni, l'Ajuntament de Sallent podrà gestionar directament l'ús del poblat ibèric en un primer període de tres anys que es pretén allargar en el temps. De la mateixa manera caldrà que les visites i tasques de manteniment o restauració es produeixin d'acord a recomanacions de seguretat d'Iberpotash, tenint en compte que una part de l'accés al conjunt arquitectònic es troba dins de les instal·lacions de l'empresa.

En paraules del propi conseller delegat d'ICL Súria&Sallent, Carles Aleman, "aquest conveni posa de manifest el nostre compromís de donar resposta a aquelles demandes del territori i de continuar treballant amb l'Ajuntament de Sallent a mig i llarg termini. A més, la cessió d'ús permet també donar resposta al cada cop més creixent interès pel patrimoni arqueològic del nostre territori".

Per la seva banda, l'alcalde de Sallent, David Saldoni, ha manifestat que "es tracta de l'acceptació de la petició de l'Ajuntament de Sallent per tal de poder gestionar les instal·lacions patrimonial del poblat ibèric del Cogulló i beneficiar-nos de les subvencions públiques i privades que permetran augmentar el seu coneixement arreu".

L'acte de signatura del conveni de cessió d'ús s'ha materialitzat a l'Ajuntament de Sallent, amb la presència de la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Sallent, Rosa Argelaguet i la directora Industrial d'ICL Iberia Súria&Sallent, Cristina Arespa.