Arran reclama una piscina pública adequada a les dimensions de Manresa

L'organització juvenil denuncia que "només uns pocs es poden permetre gaudir de la piscina a l'estiu"

Redacció
11 de juliol del 2017
Actualitzat a les 19:12h
L'assemblea de joves Arran ha començat una campanya que porta per nom "A l'estiu, volem aigua". L'organització reclama una piscina pública, a l'aire lliure i a preus populars per als joves de Manresa. Defineixen aquesta reivindicació com una qüestió "no només de salut", sinó també com "l'afirmació de què volem una vida digna". Una vida, continuen, "que no només consisteixi en treballar, i en la que també hi tingui cabuda el gaudi". Des del col·lectiu s'exigeix a l'Ajuntament de Manresa "l'acompliment del nostre dret a refrescar-nos a l'estiu, sense condicions".

L'organització critiquen el que consideren uns equipaments "insuficients", i detallen que la població de Manresa només disposa d'una piscina municipal d'estiu "molt petita", amb una entrada que costa de sis a set euros per dia, i que a més té funció de piscina esportiva, amb les molèsties que comporta per a l'usuari barrejar ambdues activitats. Es pregunten per què Manresa disposa d'uns equipaments entre 5 i 20 vegades inferiors per capita als d'altres municipis de la comarca, situació que no els sembla "ni lògica ni justa". I contraposen això a la situació actual, en la qual "la classe treballadora sovint no ens podem permetre anar als pobles propers, on sí que hi ha piscines grans i pensades perquè la població pugui refrescar-se, sense pagar els preus abusius de la piscina municipal de Manresa". 

És per això que Arran Manresa exigeix que aquesta piscina sigui finançada amb un impost que gravi les piscines privades. Aquesta és, diuen, una mesura per "redistribuir la riquesa". Per Arran Manresa construir una piscina no només és una resposta a les necessitats de la classe treballadora, sinó també "l'alternativa més ecològica". "Volem posar de relleu", expliquen, "com les piscines privades malgasten i contaminen l'aigua perquè uns pocs puguin gaudir-ne", i critiquen en aquest sentit la "despossessió dels espais comuns".