El Pessebre Vivent del Pont Llarg ja té nous pubilles i hereus

Foto de grup de pubilles, hereus i membres del Pessebre Vivent del Pont Llarg de Manresa
Foto de grup de pubilles, hereus i membres del Pessebre Vivent del Pont Llarg de Manresa | PVPLL
Redacció
11 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:20h
El Pessebre vivent del Pont Llarg de Manresa ja té les noves Pubilles i nous Hereus pel 2017-2018. L'acte de Proclamació va tenir lloc durant la festa de cloenda de la temporada de primavera-estiu de la gent del Pessebre Vivent de la Parròquia de l'Esperança, que té com a activitat principal la caramellaire. La proclamació de pubilles i hereus és un dels actes que compten amb més gran acceptació a la zona i que cada vegada té més participants. Van ser presents a l'acte els Gegants del Poble Nou amb els seus grallers, així com una munió de públic que els va fer costat.

Es tracta d'un dels actes més esperats i que té més públic assistent. En l'anterior edició, només es va poder proclamar la parella de Pubilla i Hereu Joves triats d'entre els més jovenets del gran grup de participants (Ivet Peiron i Toni Oliveras), i de la que enguany se n'ha fet el relleu. En aquesta edició s'ha pogut comptar també amb la proclamació de la Pubilla i l'Hereu entre els més grans. Han estat proclamats Pubilla i Hereu del Pont Llarg 2017-2018: Xènia Peiron i Pol Gannau. Van estar acompanyats de la Pubilla i l'Hereu Joves del Pont Llarg 2017-2018: Marina Planas i David Oliveras. Van ser presents en l'acte de proclamació la Pubilla i Hereu de Manresa 2016-2017, Clàudia Palà i Joan Marc Planas, així com la 1a. Dama i l'Hereu de la Catalunya Central 2016-2017, Laura Santamaria i Marc Piqué, que van fer entrega de la banda i la faixa als nous Pubilles i Hereus del Pont Llarg. Es dóna el cas que Laura Santamaria va ser la 1a Pubilla del Pessebre del Pont Llarg al 2015-2016.

L'acte es va celebrar a la plaça del costat de l'Església on es va respirar l'ambient de festa amenitzada pels grups de dansa tradicional del pessebre, que van fer una mostra de danses i balls de bastons, i cantada inclosa, amb participació del públic assistent, així com la ballada i exhibició de la colla del Gegants i Grallers del Poble Nou, sota la batuta de Valentí Serra. Durant l'acte, es va fer entrega del premi a la Millor Fotografia del Pessebre, que va recollir la mare de Jordi Preñanosa, de mans del capità dels Armats de Manresa, Joan Lladó. Els Armats són protagonistes d'una de les escenes del Pessebre del Pont Llarg de Manresa i una de les seves peces importants. També es va donar el premi de la confiteria La Llaminadura a la guanyadora del concurs de Troba el Caganer del Pessebre, que va recaure en Júlia Subirana Martínez.