La bagenca Tecnospiro inaugura una planta de producció de 4.500 m2

El Grup Spiroide actualment ocupa una setantena de persones en els tres centres de producció que té i factura més de 10 milions d'euros

La directora general d'Indústria, Àngels Chacón, durant la seva visita a la nova planta
La directora general d'Indústria, Àngels Chacón, durant la seva visita a la nova planta | Spiroide
Redacció
10 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:31h
L'empresa bagenca Tecnospiro Machine Tool, del Grup Spiroide, ha inaugurat aquest dilluns la seva nova planta de fabricació d'elements per a l'aeronàutica, l'automoció i el ferrocarril. L'acte inaugural ha comptat amb la presència de la directora general d'Indústria de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, així com amb els alcaldes de Manresa, Valentí Junyent, i de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso.

Amb una visita a les noves instal·lacions de l'empresa, situada al polígon del Pla dels Vinyats de Sant Joan de Vilatorrada, els assistents han pogut constatar l'aposta de futur de Tecnospiro. La nau inaugurada ocupa 4.500 m2 i hi ha calgut una inversió superior a un milió d'euros per dotar-la dels avenços tecnològics d'última generació que permeten ubicar-hi els departaments d'I+D, d'exportació i fabricació i muntatge dels braços roscadors ROSCAMAT.

El president del Grup Spiroide, Josep Jou, ha recordat la trajectòria de l'empresa mare, fundada l'any 1947, i també de Tecnospiro Machine Tool, creada l'any 1983 i que, malgrat la crisi econòmica de fa 9 anys, ha sabut remuntar.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha elogiat la força i tenacitat de la família Jou per crear i tirar endavant empreses metal·lúrgiques i tecnològiques a la comarca del Bages, mentre que l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, ha agraït l'aposta de l'empresa per instal·lar-se al polígon industrial de la població.

La darrera en intervenir ha estat la directora general d'Indústria de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, que s'ha afegit també a les felicitacions i agraïments per mantenir i incrementar l'activitat industrial a la Catalunya central. Chacón ha aprofitat per anunciar que a final de mes la Generalitat presentarà el Pla Nacional per la Indústria, que servirà per ajudar i acompanyar el sector industrial a avançar i preparar-se per al futur immediat.

Tecnospiro Machine Tool està especialitzada en sectors de tecnologia puntera com són l'aeronàutica, l'automoció i el ferrocarril, i treballa també en molts altres sectors de fabricació mecànica, com per exemple el sector de l'ergonomia. A la planta de Sant Joan de Vilatorrada dóna feina a 26 persones.

El Grup Spiroide actualment ocupa una setantena de persones en els tres centres de producció que té. Amb una facturació superior als 10 milions d'euros, és una empresa líder en la fabricació d'engranatges per qualsevol sector industrial. El grup exporta prop del 90% de la seva producció.