[Pel Món] Ecoparada de Bus

Santi Pebre
09 d'agost del 2009
576_1249771300eco_parada8
576_1249771300eco_parada8

S'instal·laran 1100 ecoparades de bus a Sant Francisco

A Sant Francisco (USA) s’han començat a instal·lar unes parades de bus urbà que permetran generar electricitat solar i connectivitat Wi-Fi gratuïta. Aquestes parades de bus són les conegudes marquesines si bé proporcionen un nou servei a part de les funcionalitats pròpies de protegir de les condicions climàtiques als usuaris. S’autoabastiran d’energia pel consum propi de la parada  mitjançant díodes d’emissió de llum LED que utilitzen una dècima part de l’energia dels convencionals amb el corresponent estalvi energètic.

A part d’aquestes innovacions tecnològiques, s’incorporen plànols de la ciutat digitalitzats amb informació sobre el trànsit, a més del servei NextMuni, un sistema que proporciona informació pels discapacitats visuals. Les marquesines estan fetes de materials que tenen per objecte reduir el seu manteniment i, segons sembla, les seves formes estan dissenyades per evitar bretolades.

El sostre és una estructura de policarbonat que ha estat dissenyada per 3FORM amb plaques fotovoltaiques de làmines d’energia Konarka, de color vermell o àmbar. Totes les parades estan inter-connectades i no utilitzaran bateries, ja que la energia extra acumulada pel mateix sistema serà canalitzada a la mateixa xarxa elèctrica, pel consum de la ciutat.

Pel que fa a la part metàl·lica és d’acer inoxidable. L’alcalde de la ciutat, Gavin Newsom, en la inauguració va dir que la intenció és instal·lar un total de 1.100 parades de Bus fins l’any 2013 a tota la ciutat de Sant Francisco, el que permetrà, a més, oferir per extensió la connectivitat wi-fi gratuïtament a tots els seus ciutadans.