Les Anxovetes interpretaran «De Rem i de Vela» per a l'Esbart Dansaire Santvicentí

L'Esbart Dansaire Santvicentí interpretant «De Rem i de Vela»
L'Esbart Dansaire Santvicentí interpretant «De Rem i de Vela» | Jordi Largo
Redacció
08 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:30h
Després de la seva estrena, el juliol de 2016, l'Esbart Dansaire Santvicentí fa un pas més enllà amb l'espectacle De Rem i de Vela. I és que en aquesta ocasió ballaran al ritme de la música en directe de Les Anxovetes, un grup d'havaneres nascut l'estiu del 2013 i cantat íntegrament en femení. 

L'espectacle constarà de dues parts. En la primera d'elles actuaran únicament Les Anxovetes, oferint als espectadors la possibilitat de gaudir d'una audició d'havaneres amb el seu estil fresc i personal. La segona part, en canvi, fusionarà la música del grup gironí amb les danses de l'Esbart Dansaire Santvicentí i els poemes de Josep Maria de Segarra, donant forma a l'espectacle De Rem i de Vela.

Es tracta d'un espectacle exclusiu i únic a Catalunya, ja que és la primera vegada que Les Anxovetes comparteixen escenari amb un grup de dansa, i ho fan amb l'Esbart Dansaire Santvicentí, que després de veure-les actuar al mateix municipi l'any 2015 van decidir fer un muntatge innovador, que transportés l'espectador a algun poble de la Costa Brava, on les històries, vivències i sentiments prenen forma a través de la dansa. Tot, amb algunes de les havaneres del primer disc de Les Anxovetes, En Fresc.

L'espectacle, que és gratuït, tindrà lloc dilluns 10 de juliol, a les 11 de la nit, a la plaça Clavé de Sant Vicenç de Castellet, en el marc de la Festa Major. Com ja és tradicional, la nit d'havaneres posarà el punt i final a la festa.

De Rem i de Vela

De Rem i de Vela es va estrenar el 2 de juliol de 2016, amb un èxit aclaparador, i des de llavors ja ha fet parada a Sitges, Sant Pol de Mar i Marganell. Després de l'actuació de dilluns, l'Esbart Santvicentí portarà De Rem i de Vela a Castellbell i el Vilar, el proper 13 d'agost i a Gironella el 19 del mateix mes.

El muntatge es una fusió entre música, dansa i poesia,amb disseny de vestuari d'Alba Malo, coreografies de Noèlia Arjona i assessorament de Ma. Alba Grauvilardell.

Les Anxovetes

Les Anxovetes són un grup d'havaneres nascut l'estiu del 2013 a Girona. El grup està format per Tona Gafarot (veu greu), Montse Ferrermoner (veu aguda/mitja) i Marta Pérez (veu aguda/mitja) així com el guitarrista Salva Gallego, el contrabaixista Xevi Pasqual i el tècnic de so Xebi Salvatella.

El propòsit del grup és cantar les havaneres clàssiques i tradicionals, d'una manera fresca i amb el toc d'originalitat que li proporcionen les veus femenines. En un món essencialment masculí s'han sabut fer un lloc gràcies a la seva mirada renovadora i a les seves veus, que empasten a la perfecció. Des del seu debut, han fet diverses cantades dins i fora les fronteres catalanes, assolint molts èxits allà on actuen. Ara, és el torn de fer-ho a Sant Vicenç de Castellet, amb aquesta nit d'havaneres que posarà el punt i final a la Festa Major d'Estiu d'enguany.