​Les festes del Xup arrenquen divendres amb cultura popular, ball i molta música

S'allargaran fins diumenge

Redacció
06 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:18h
L'Associació de Veïns del Xup ja ho té tot a punt per a donar el tret de sortida a la seva Festa Major, que comptarà amb un munt d'activitats lúdiques pensades per a gaudir en família i amb amics.

La festa començarà aquest divendres, 7 de juliol, amb la celebració d'una Holi Party, més coneguda com la festa dels colors per excel·lència. Es tracta d'un festival d'origen religiós que se celebra principalment a les comunitats hindús, amb l'objectiu de festejar el començament de la primavera. A occident, però, la Holi Party és, simplement, una festa en la qual es llença pols de colors amb l'objectiu que els participants quedin ben impregnats de pintura. Aquesta activitat tindrà lloc a les quatre de la tarda. La succeirà una gimcana d'aigua i una festa de l'escuma amb música. És previst que les propostes acabin a les set de la tarda, moment en el qual se servirà una tassa de xocolata desfeta per a tothom.

La festa continuarà a les vuit del vespre, amb una batucada i cercavila per la barriada a càrrec del grup Shangó. A les nou tindrà lloc el tradicional sopar de joventut i a partir de les deu el grup Pariéndola i el cantautor Antonio "El Remendao", amenitzaran la vetllada.

Dissabte es llevarà amb un concurs de tiradade bitlles catalanes, que començarà a les onze del matí. Paral·lelament al torneig també hi haurà una exposició d'art del marroc així com també la mostra "Lluites veïnals: esforç, compromís i conquesta", elaborada per Òmnium Bages.

Abans que es pronunciï el pregó de les festes d'enguany, hi haurà un partit de futbol i una trobada gegantera. El pregó, que es llegirà a les vuit del vespre, anirà a càrrec d'Antoni Llobet, secretari de polítiques educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, i antic regidor de l'Ajuntament de Manresa. L'acte, que acabarà amb una botifarrada popular, també comptarà amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent. 
Per acabar el dissabte, la música tornarà a prendre protagonisme de la mà de l'orquestra Swing Latino.

El darrer dia de Festa Major, diumenge, començarà, a les nou del matí, amb un torneig de petanca. Dues hores més tard tindrà lloc la quarta trobada de puntaires de la comarca amb una posterior exposició de peces fetes amb ganxet i patchwork. 

A partir de les cinc de la tarda, diversos grups de ball oferiran les seves coreografies a la plaça central del barri. Un cop acabades totes les actuacions, el grup de música Yerbagüé posarà punt i final a la festa.