NacióManresa participa a «La Mañana» de TVE per parlar de l'agressió del 25 de juny

VÍDEO Pere Fontanals parla amb María Casado durant el programa de TVE
VÍDEO Pere Fontanals parla amb María Casado durant el programa de TVE | RTVE
06 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:26h


L'agressió per part de dotze menors d'edat a tres joves d'entre 27 i 29 anys que va tenir lloc el passat 25 de juny a Manresa, ha causat un gran impacte nacional. Tant, que a banda dels mitjans catalans també els de l'Estat espanyol se n'han fet ressò, sobretot tenint en compte que una de les víctimes es troba actualment a la UCI, amb diversos traumatismes cranioencefàlics i, segons els metges, és molt possible que li quedin seqüeles.

Amb l'objectiu d'abordar el tema amb testimonis i coneixedors de la problemàtica, des del programa La Mañana, de TVE (en el vídeo, a partir de 1h2'), conduït per la periodista catalana Maria Casado, van convidar el responsable del diari digital NacióManresa, de NacióDigital, Pere Fontanals, perquè expliqués els fets i el perquè del comportament dels menors en qüestió. "Els agressors viuen en un centre concertat de la Generalitat de Catalunya, de gestió privada", va explicar, tot remarcant que "és un centre d'acollida i això vol dir que quan els menors hi ingressen no ho fan per qüestions delictives, sinó per falta de tutela o perquè han emigrat sols del seu país d'origen".

Fontanals, en la seva intervenció, va posar de manifest que "els menors tenen un dia a dia que es concentra en la formació i en dur a terme activitats durant el matí, i en unes hores d'esbarjo a la tarda, que normalment consisteixen en anar fins a Manresa (que cau a 15 quilòmetres del centre) i passar l'estona allà fins les vuit del vespre". "Si un menor vol tornar abans, no ho pot fer, perquè és una furgoneta qui fa els trasllats d'un lloc a un altre i els duu a terme només un cop", va dir. Entenent que "les tardes se'ls poden fer eternes", el responsable del mitjà digital va manifestar que "Manresa, per a molts d'ells és una ciutat estranya i el que han fet és instal·lar-se al centre comercial de la ciutat, en uns bancs que ja s'han fet seus. Si passes per allà i els mires, t'arrisques que s'ho prenguin com una ofensa i rebis, en el millor dels casos, una reprimenda verbal".

En el programa també hi van intervenir dos dels cambrers de la terrassa-bar on es va dur a terme l'agressió, explicant el que van veure, així com també una víctima dels mateixos menors en una baralla que va tenir lloc l'any passat. Tots ells, incloent-hi el mateix Fontanals, van manifestar que un fet com el que va ocórrer el passat 25 de juny encara no s'havia vist mai, però que el que sí que era cert "és que els menors han protagonitzat diversos furts i petites accions delictives". En aquesta mateixa línia Fontanals va deixar clar que "hi ha hagut episodis en els quals els menors han estat les víctimes d'agressions per part dels veïns de la zona".