L'orquestra de Collsuspina celebra 10 anys oferint un concert amb cançons inèdites

Basada en la novel·la juvenil "Ojo de nube", la composició musical ha anat a càrrec del director de la banda, Daniel Vallejo

Imatge del concert que l'orquestra de Collsuspina va oferir l'any 2015
Imatge del concert que l'orquestra de Collsuspina va oferir l'any 2015 | Orquestra Collsuspina
Redacció
05 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:58h
L'orquestra de Collsuspina oferirà, com cada any quan s'acaba el mes d'agost, un concert en el qual interpreta una sèrie de peces musicals que els seus membres comencen a assajar des de principis de l'estiu. Aquesta serà la desena edició de la iniciativa, que cada any compta amb la participació de més persones; totes elles d'edats diverses i amb formacions musicals diferents (alguns estudien a l'ESMUC, d'altres a escoles de música o conservatori i una part ha començat a tocar un instrument fa poc).

La peculiaritat d'aquesta orquestra és que només ofereix un concert l'any, i l'assaja durant les vacances. La preparació d'aquest recital comença amb una primera fase en la qual es decideix el repertori, es fan els arranjaments de les partitures i es prepara el local d'assajos. Una segona part consta d'un intensiu d'assajos, parcials i de tota l'orquestra, durant una setmana, en horari tant de matí com de tarda.

Enguany, i per a celebrar aquests 10 anys de vida, l'orquestra de Collsuspina estrenarà una composició musical basada en la novel·la juvenil Ojo de nube, de Ricardo Gómez, que narra la història d'un guerrer indi que neix cec. El director de l'orquestra, el clarinetista Daniel Vallejo, ha estat l'encarregat de posar melodia a la novel·la, elaborant peces inèdites per a orquestra, cor i solistes. El recital d'aquest any, a més, estarà acompanyada d'un muntatge escènic.

La màxima de l'orquestra és que tothom hi té cabuda: els més grans o més formats ajuden els més petits o menys preparats. El director adapta les partitures als instruments que té i al grau de formació dels músics. Tothom aprèn i experimenta amb tothom, i es creen vincles personals forts.

Les peces de la banda varien cada any i les trien els mateixos components, a partir de la música que els agrada, ja sigui clàssica o moderna, com la banda sonora de les pel·lícules Pirates del Carib o d'El senyor dels anells.

En l'edició del 2016 l'orquestra va estar formada per 85 músics, provinents de diversos pobles del Moianès i voltants, i van oferir un concert a Collsuspina i un altre a Moià. Aquest 2017, els concerts es duran a terme el 26 d'agost a Collsuspina i el 27, a Moià.
Arxivat a