Manresa +Comerç dona suport a una concentració de rebuig a les agressions del Kursaal

La mobilització tindrà lloc aquest dimecres a les 10.15h del matí davant de l'Ajuntament, i l'entitat fa una crida a participar-hi a tota la ciutadania i els comerciants "per fer consciència dels fets" | Comerciants i veïns de Manresa reclamen més seguretat a la zona del Passeig Pere III

La concentració de rebuig als fets del diumenge, 25 de juny, es farà davant de l'Ajuntament de Manresa
La concentració de rebuig als fets del diumenge, 25 de juny, es farà davant de l'Ajuntament de Manresa | Jordi Torra
04 de juliol del 2017
Actualitzat el 05 de juliol a les 12:37h
Manresa +Comerç fa seva una convocatòria de rebuig que han impulsat diversos establiments del Passeig Pere III i rodalies per mostrar el seu rebuig a les agressions que van patir tres joves de Sant Joan de Vilatorrada el passat 25 de juny al pati del Kursaal de la capital del Bages i "fer consciència dels fets" que varen passar.

La concentració està convocada a 1/4 d'11 del matí d'aquest proper dimecres, 5 de juliol, davant de l'Ajuntament de Manresa, a la Plaça Major. Per la protecció del ciutadà i del comerç de la nostra ciutat és el lema que faran servir els concentrats davant l'agressió que van patir tres joves d'entre 27 i 29 anys la tarda-vespre del diumenge, 25 de juny, i que va comportar la detenció, sis dies després, de dotze menors del centre d'acollida Estrep de Sant Salvador de Guardiola.

Comerciants i veïns de Manresa reclamen més seguretat a la zona del Passeig Pere III

La Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC) i l'Associació de Veïns del Passeig Pere III han constatat que en els darrers anys hi ha hagut un augment de l'incivisme a la zona del centre de la capital del Bages i que regularment es viuen episodis de baralles, així com també tenen lloc furts en comerços o a vianants. El president de la UBIC, Jaume Pont, ha dit en declaracions a l'ACN que la majoria d'ells passen desapercebuts i només surten a la llum pública els episodis més greus com l'agressió que va tenir lloc al pati del Kursaal el diumenge 25 de juny. Davant d'aquest fet, tant comerciants com veïns han reclamat que hi hagi més presència policial a la zona perquè es puguin evitar incidents com el de la setmana passada.

Arran de l'incident que va tenir lloc el passat 25 de juny al Passeig Pere III de Manresa en què una dotzena de menors d'edat del centre l'Estrep, segons van informar els Mossos d'Esquadra, van apallissar tres joves, un dels quals es troba ingressat a la UCI. Els veïns i comerciants d'aquesta zona han reclamat en declaracions a l'ACN que es posi fi a l'incivisme que pateix el barri des de fa anys. El president de la UBIC, Jordi Pont, ha dit que aquest no va ser un episodi aïllat, sinó que regularment es produeixen actes incívics a la zona del Passeig, així com també furts a vianants i comerços.

De la seva banda, la vicepresidenta de l'Associació de Veïns del Passeig Pere III, Carme Prunés, ha lamentat que els ciutadans estan "desprotegits" davant d'episodis com aquests i ha reclamat més presència policial. En aquest sentit, Prunés ha dit que "no és que no hi hagi Policia Local ni Mossos, però potser no estan al lloc on haurien d'estar". Aquesta veïna ha dit que els incidents no tenen lloc a la nit, sinó que també es viuen episodis incívics durant el dia com ara estrebades de bosses de mà o robatoris a les botigues. "En comptes de fer passos endavant estem fent passos enrere amb l'incivisme i la mala educació", ha lamentat Prunés.

L'agressió va tenir lloc amb la terrassa plena de gent

D'altra banda, una testimoni de l'agressió que va tenir lloc el 25 de juny al Passeig Pere III ha relatat els fets a l'ACN, tot i que ha volgut mantenir l'anonimat. Segons el seu relat, al voltant de les vuit del vespre un grup "de sis o set persones" que perseguien un noi van pujar per la rampa del pati del Teatre Kursaal "clavant-li cops de puny i puntades de peu". El jove, segons el relat, va intentar amargar-se darrere de la barra del bar però els agressors "van clavar-li un cop molt fort que el va deixar estabornit al terra i van marxar corrents". Aquesta testimoni ha explicat que en el moment dels fets la terrassa estava plena però que ningú va poder fer-hi res "perquè tot va ser molt ràpid".

Aquesta testimoni dels fets també coincideix amb els comerciants i veïns que des de fa uns anys s'ha incrementat la inseguretat al barri i que "falta vigilància".