El Documental del Mes projecta dijous «El meravellós regne de Papa Alaev»

«El meravellós regne de Papa Alaev» es podrà veure dijous a Manresa
«El meravellós regne de Papa Alaev» es podrà veure dijous a Manresa | Promocional
Redacció
04 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:31h
Dins del marc del cicle El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, es podrà veure aquest dijous, 6 de juliol, a les 8 del vespre a l'espai Plana de l'Om de Manresa, El meravellós regne de Papa Alaev de Tal Barda & Noam Pinchas. 

Papa Alaev és el patriarca d'una família de músics virtuosos del Tadjikistan. Carismàtic i divertit, ha liderat amb mà de ferro el grup musical The Alaev Family. Amb la caiguda de la Unió Soviètica, Papa Alaev va prendre la decisió unilateral de marxar del seu país natal i se'n va anar a viure a Israel amb tota la família.

Fills i néts han conviscut sota un mateix sostre a Tel Aviv i el patriarca segueix exigint obediència en els seus mandats, des de decidir el menjar que es posa a taula fins a l'instrument que hauran de tocar. Als 81 anys, veu com els joves de la família es rebel·len contra la seva rigidesa. Un drama shakespearià amb una banda sonora vibrant.

Tal Barda (1983, Israel) va estudiar Cinema i Televisió a la Universitat de Tel Aviv i Història de l'Art a la Universitat de Tolosa. Ha dirigit i produït diverses pel·lícules documental, una de les més rellevants és A Heartbeat Away (2015), sobre la terrible experiència d'un pediatra i cardiòleg israelià a un hospital de Tanzània. Noam Pinchas (1974, Israel) va estudiar al North East College of Communications de Boston. Des del 2006 ha estat fent documentals basats en personatges divertits I carismàtics. L'any 2013 va coproduir, juntament amb Shirly Berkovitz, The Good Son, premiat a IDFA, pel·lícula inaugural del DocsBarcelona 2014 i distribuïda pel DocsBarcelona del Mes el març de 2015. The Wonderful Kingdom of Papa Alaev (El meravellós regne de Papa Alaev) és el seu últim documental.