La detenció dels menors vinculats a l'agressió del pati del Kursaal es va practicar sis dies després dels fets

Quan els mossos van arribar a l'escenari dels fets, els joves de l'Estrep ja s'havien dispersat i van haver-los d'identificar a partir dels testimonis presencials

Entrada i pati del Kursaal
Entrada i pati del Kursaal | MEES
04 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:15h
La majoria de detencions dels dotze menors de l'Estrep que els Mossos d'Esquadra vinculen a l'agressió tumultuària que va tenir lloc el diumenge 25 de juny al pari del Kursaal, al passeig Pere III de Manresa, es van practicar sis dies després, aquest dissabte 1 de juliol, al mateix centre d'acollida Estrep de Sant Salvador de Guardiola, després que la policia finalitzés la investigació dels fets i es completés la identificació de tots els individus. Aquest fet, i la prudència policial a l'hora de facilitar informació de menors, explica que la notícia no transcendís a l'opinió pública a través de NacióManresa, fins aquest passat cap de setmana.

El mateix diumenge, quan els agents dels Mossos d'Esquadra van arribar al pati del Kursaal on dotze menors de l'Estrep havien agredit violentament tres joves d'entre 27 i 29 anys, deixant-ne un de molt mal ferit, els autors dels fets ja havien fugit de l'escenari. En aquell moment, els Mossos van iniciar una investigació, i a partir dels nombrosos testimonis presencials, van començar les tasques d'identificació dels agressors.

Aquestes identificacions es van allargar fins al dia 1 de juliol, sis dies després dels fets, quan es va procedir a la detenció de la major part dels acusats en el mateix centre d'acollida Estrep de Sant Salvador de Guardiola. Cal recordar que el Fiscal de Menors va decretar l'ingrés de dos dels menors a un centre de reforma, i va deixar els altres deu en llibertat amb càrrecs.