El Campus Gospel Rajadell omple amb l'Esclat Gospel Singers

Hi han presentat el seu últim DVD "From the heart of Africa"

Els Esclat Gospel Singers cantant a Rajadell
Els Esclat Gospel Singers cantant a Rajadell | CGS
Redacció
01 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:39h
Els Esclat Gospel Singers han estrenat l'escenari d'aquesta 13ª edició del Campus Gospel de Rajadell. Un ple absolut a la Plaça de l'Esglèsia, que com cada estiu, acull els concerts del Campus a l'aire lliure. Aquest any la temperatura però, semblava més de setembre que del mes de juny, el tema més comentat entre el públic, mentre s'anaven ocupant les cadires de la plaça.

El concert va començar amb el Ramon Escalé al piano i dos solistes dels Esclat Gospel Singers, l'Emma i el Moritz, entonant el primer tema. Mentrestant la resta de components del cor, desfilaven  lentament, amb una espelma a la mà, per damunt l'escenari, i els músics de la Big Latin Band, s'anaven situant cadascú al seu lloc.

Per presentar aquest nou treball d'arrels africanes, Ramon Escalé va explicar alguna de les anècdotes de la seva experiència de fa dos anys a l'Àfrica: "anàvem 30 persones dins d'una furgoneta amb capacitat per 10, i els nens continuaven cantant"… "qualsevol fet artístic a l'Africa es viu com un fet vivencial" va afegir Escalé.

Els vestits acolorits dels Esclat, la música de ritme africà, i la presència d'una Big Band a l'escenari, van crear una simbiosi gairebé immediata amb el públic, que des del primer moment va seguir el ritme amb les mans, amb els peus, i finalment ballant, quan el Ramon Escalé els va convidar a posar-se drets. 

From the Heart of Africa és la darrera producció dels Esclat Gospel Singers. Un disc-DVD que es va enregistrar en directe el passat 27 de novembre al teatre Kursaal de Manresa i que aquest divendres s'ha presentat per primera vegada al públic en general. La rebuda no podia haver estat millor. Ritme, color, ball, harmonia i espectacularitat s'han trobat en l'escenari de la Plaça de l'església de Rajadell on els Esclat han estat acompanyats per la Barcelona Big Latin Band i el Esclat Gospel Junior. 

El cor de nens dels EGS, o la seva cantera, com ells els anomenen, van cantar dos temes ahir a la nit. Un d'ells va ser una cançó africana Mama Tokaaba que parla d'una nena que consola a la seva mare, quan estan passant per moments difícils. El cor infantil dirigit per Laia Badrenas, que ahir no va poder ser a l'escenari, es troben cada dissabte el matí a Viladordis per assajar. Ahir es van poder veure a Rajadell petits solistes amb unes grans veus, que fan pensar en la continuïtat del cor i del Campus.