ERC Bages rep la pròrroga a ICL amb satisfacció condicionada al compliment de les garanties

Els republicans consideren que han "treballat amb responsabilitat i generositat, però a la vegada amb molta exigència"

Redacció
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:36h
ERC Bages ha rebut amb satisfacció condicionada al compliment de les garanties establertes que es permeti que ICL pugui continuar abocant al runam salí del Cogulló durant un any, més un any de pròrroga, segons ha determinat en una interlocutòria el jutge del TSJC Manuel Táboas, i només com a solució urgent, limitada i provisional.
 
ERC Bages, en la recerca d'una solució a l'atzucac que afectava l'activitat minera, "ha treballat amb responsabilitat i generositat, però a la vegada amb molta exigència" per trobar la millor sortida satisfactòria per al territori. Exigència que mantindrà també a partir d'ara "perquè s'executin tots els condicionants que acompanyen la decisió que permet que s'aboqui un temps més a Sallent i perquè l'empresa compleixi amb tots els seus compromisos, entre els quals, l'inici de la retirada immediata del runam de La Botjosa".
 
ERC "es manté en la defensa de l'activitat minera, pel que suposa de sector estratègic i de desenvolupament econòmic, i del manteniment de tots els llocs de treball, alhora que exigim una explotació respectuosa amb el patrimoni natural i la restauració dels runams salins perquè tot el territori hi surti guanyant".