Usuaris de Càritas es formaran en la restauració del patrimoni de pedra seca

Signatura del conveni entre Càritas i la DO Pla de Bages
Signatura del conveni entre Càritas i la DO Pla de Bages | DO Pla de Bages
Redacció
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:40h
Aquest divendres ha tingut lloc la signatura d'un conveni entre Caritas de Manresa i la DO Pla de Bages amb l'objectiu facilitar la recuperació de patrimoni en pedra seca de la comarca per part dels propietaris forestals i agrícoles. 

Com explica Joan Soler, president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, "fruit del nostre passat vitivinícola, tenim una herència en elements singulars com barraques i tines a part dels milers de quilometres de marges que havien configurat el paisatge de la nostra comarca i vinculades al conreu de vinya". Aquest patrimoni a part de tenir un gran valor sentimental per als propietaris, constitueix uns dels eixos principals de promoció turística i identitària del Bages.

Segons Fina Farrés, directora de Càritas Arxiprestal de Manresa, Caritas treballa en accions de formació "a persones en situació difícils o de moments econòmics complicats. El primer pas és acompanyar-los per donar resposta a les seves necessitats, fins a ajudar-los a trobar una feina digna". 

Pau Collado, coordinador del projecte Activa't, explica que l'objectiu del projecte és la formació per a la inserció sociolaboral i la promoció de l'economia social i s'identifica el patrimoni de la pedra seca com un valor emergent i amb elevat potencial ocupacional.

Així s'han desenvolupat formacions en restauració de murs de pedra seca entre d'altres formacions pròpies de l'activitat agrícola, així com la preparació d'un equip de persones preparades per realitzar aquestes tasques de recuperació.

Des d'aquest any ja es pot contactar amb Càritas a aquest correu per a elaborar projectes concrets vinculats amb els tasques agràries de la vinya i de recuperació de la pedra seca.