Denso obté el premi a la Millor empresa d'automoció de l'any

El Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC) premia la multinacional bagenca en el marc de la nit de l'automoció de Catalunya

D'esquerra a dreta Josep Macià, Eduard Macià, Kenichi Suzuki, Josep Manel Giménez i Alfonso Menor
D'esquerra a dreta Josep Macià, Eduard Macià, Kenichi Suzuki, Josep Manel Giménez i Alfonso Menor | Denso
Redacció
30 de juny del 2017
Actualitzat el 01 de juliol a les 9:33h
La multinacional Denso Barcelona, amb seu al Bages, ha obtingut el premi a la Millor empresa d'automoció de l'any que atorga el Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC). La segona edició dels Premis CIAC es va celebrar ahir a Barcelona en el marc de la nit de l'automoció de Catalunya, que va comptar amb 250 convidats i personalitats del sector. Els premis posen en valor l'excel·lència de les empreses que contribueixen a convertir Catalunya en un referent europeu del sector de l'automoció.

Reconeixement per a Denso Barcelona

El premi a la Millor empresa d'automoció de l'any del CIAC respon a la capacitat tecnològica, d'innovació, d'eficiència, d'inversió en recerca i desenvolupament, al volum de vendes i al compromís amb el medi ambient amb què Denso opera des de la planta ubicada a Sant Fruitós de Bages. Darrerament la multinacional ha aconseguit fites de gran valor: ha assolit el màxim històric de vendes amb 314 milions d'euros i ha superat el volum històric de treballadors en plantilla superant els 730 professionals. Durant els darrers dos anys Denso ha contractat 100 treballadors directes. Pel que fa a les inversions, s'ha reconegut la inversió de 10 milions d'euros feta en matèria de recerca, desenvolupament i innovació. I finalment l'any passat va celebrar els 25 anys d'implantació al territori.

Sector de l'automoció

La nit de l'automoció de Catalunya ha comptat amb la participació de la directora general d'Indústria de la Generalitat, Àngels Chacón, i de l'expert Jesse Hirsh, un referent mundial en temes d'internet, tendències de futur i tecnologies. La vetllada també va premiar les empreses Ficosa, Millor estratègia d'innovació, Foneria Condals, Millor pla d'internacionalització, i Gedia Espanya, Millor productivitat industrial.

El jurat dels premis CIAC ha estat format aquest any per Pere Homs, director general del Col·legi d'Enginyers Industrials; Joan B. Casas, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya; Jordi Brunat, professor i director executiu d'Executive Education d'ESADE; Marc Sachon, professor de direcció de producció, tecnologia i operacions del IESE; Vicenç Aguilera, president del CIAC, i Ferran Verdejo, gerent del CIAC, com a secretari.