«La música gospel representa una forma d'expressió, d'estimar i de compartir felicitat»

Rajadell acull aquest cap de setmana la 13a edició del Campus Gospel amb més de 120 participants de Catalunya i fora de l'Estat

Alguns participants del campus cantant en un taller impartit per Bazil Meade
Alguns participants del campus cantant en un taller impartit per Bazil Meade | Estefania Escolà
Estefania Escolà
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:14h
Què té la música gospel i que té Rajadell que fa que, en tan sols 24 hores, s'esgotin gairebé totes les places per participar al campus que s'organitza cada any en aquest petit municipi del Bages?. Pel seu director, Ramon Escalé, la clau regeix en "la suma d'un municipi amb un entorn immillorable i una música que uneix, a més de tot el treball que realitza Esclat Gospel Singers des del voluntarisme". De fet, Escalé ha assegurat a l'ACN que aquesta "simbiosi entre un poble i la música gospel és única a tot el món". En aquesta edició, el certamen compta amb més de 120 participants, el màxim que pot acollir, la meitat dels quals són de Catalunya i la resta de l'estranger. Per a la meitat dels campusins, aquest és el seu primer cop. És el cas del Javier Montes, de Portugalete (País Basc), per a qui el gospel representa "una forma d'expressió, d'estimar i de compartir felicitat".

El Campus Gospel Rajadell, que se celebra aquest cap de setmana al Bages, reuneix més de 120 participants. Una xifra similar a la de l'any passat i que gairebé frega el ple absolut, ja que, per capacitat, el certamen no pot superar els 125 inscrits. El seu director, Ramon Escalé, ha explicat a l'ACN que el campus reuneix gent interessada en el món del música gospel que, durant tres dies, comparteixen tallers, xerrades i activitats. 

Amb un pressupost d'uns 40.000 euros, aportats per l'Ajuntament de Rajadell ¡ les inscripcions, el Campus Gospel bagenc arriba enguany amb novetats com un espai anomenat 'Show Your Gospel', on els grups de campusins que pertanyen a cors podran mostrar la seva tècnica i repertori; una sessió oberta per donar la benvinguda als participants; i la celebració d'un 'Sunday Service' que, salvant totes les distàncies, voldrà emular "l'ofici religiós de diumenge com se celebren als temples americans", ha explicat Escalé. 

Enguany, el Campus Gospel Rajadell aposta novament per actuacions de gran format amb formacions contemporànies de música gospel, amb tres concerts oberts al públic i amb un mestre de cerimònia, Bazil Meade, "un dels grans directors de gospel europeu", que estrenarà la figura d'artista convidat prenent part en les tres jornades del campus. 

"El Campus Gospel de Rajadell és màgia"

Un dels campusins, Javier Montes, no ho ha dubtat i ha decidit agafar vacances de la feina per poder assistir, per primer cop, al Campus Gospel de Rajadell. Ve des de Portugalete (País Basc) amb un grup d'una trentena de persones (tot dones) que, per primer cop, participen al certamen atrets per la il·lusió de compartir tres dies de convivència i aprenentatge musical. Del campus n'espera "practicar, trobar amistats i contactes, conèixer gent i passar-ho bé". 

En canvi, el cantant i guitarrista barceloní Xavi Túrnez, ja és el segon cop que participa al campus de Rajadell. Ha explicat que va decidir endinsar-se en el món del gospel per estudiar i cantar millor i, per sorpresa, s'ha trobat amb "gent molt oberta, amb molta capacitat per estimar i per compartir, coses que he buscat tota la meva vida". "Quan compartim el cant, passem moments molt emocionants", ha explicat. Per Túrnez, el Campus Gospel de Rajadell és "màgia".