ICL considera que la decisió del TSJC és un «pas de gegant» cap a la mineria sostenible

El conseller delegat d'ICL Iberia a Súria i Sallent considera que el jutge "avala" la feina de l'empresa per "seguir desenvolupant econòmicament el Bages"

El conseller delegat d'ICL Iberia a Súria i Sallent, Carles Aleman
El conseller delegat d'ICL Iberia a Súria i Sallent, Carles Aleman | Mar Martí
ACN
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:05h
L'empresa ICL Iberia –matriu d'Iberpotash- ha valorat molt positivament la decisió del jutge del TSJC d'atorgar una moratòria d'un any a l'empresa, amb la possibilitat de prorrogar-la a dos anys, per seguir abocant runam salí al Cogulló de Sallent. El conseller delegat d'ICL a Súria i Sallent, Carles Alemán, considera que aquesta decisió "avala" la feina de la companyia "per seguir desenvolupant econòmicament el Bages" i implica "un pas de gegant cap a la mineria sostenible" que, segons ell, s'assolirà en un termini de quatre anys. En aquest sentit, el màxim responsable de les mines ha reblat el compromís de l'empresa amb el territori i el medi ambient i ha assegurat que "volem seguir treballant de forma honesta, transparent i seriosa i comunicant amb el territori els avenços, problemes i oportunitats que tinguem".

El jutge del TSJC ha donat a conèixer aquest divendres que ha acceptat atorgar una pròrroga d'un any a ICL Iberia per continuar abocant runam salí al Cogulló de Sallent fins el 2018, una data que podrà estendre's un any més, fins el 2019. ICL haurà de presentar un aval de més de 3 MEUR i cessar immediatament els abocaments si el 30 de juny del 2019 no ha complert amb el termini requerit. 

El conseller delegat de l'empresa ha valorat molt positivament la decisió judicial i ha afirmat que l'empresa complirà "amb total rigor" els seus compromisos i "avançarem a curt termini cap a la mineria sostenible".

De la seva banda, el comitè d'empresa d'Iberpotash s'ha mostrat satisfeta amb la resolució del jutge i considera que és "justa". Amb tot, els treballadors s'han emplaçat fins la setmana que ve per fer una valoració més a fons després d'analitzar la resolució judicial.
Arxivat a