Fibracat invertirà 18 milions fins a 2020 per convertir-se en l'operador de referència a Catalunya

L'empresa manresana ha signat un acord per disposar de cobertura pròpia a les principals ciutats del país

La directora comercial de Fibracat, Meritxell Bautista, al seu despatx del Passeig
La directora comercial de Fibracat, Meritxell Bautista, al seu despatx del Passeig | Estefania Escolà
Estefania Escolà
29 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:15h
L'operadora manresana Fibracat ha engegat un projecte d'expansió per tal de convertir-se en l'operador nacional de referència a tot Catalunya, tal com Euskaltel ho és al País Basc. L'empresa familiar va néixer a Manresa l'any 2013 i, des d'aleshores, s'ha convertit en líder absolut a la comarca del Bages. L'any 2018 preveu fer un salt a quatre comarques de la Catalunya Central: Osona, Anoia, Berguedà i Solsonès i, de cara al 2020, estarà present a les quatre províncies del país i a les principals ciutats catalanes. Per fer-ho, l'empresa ha signat un acord que li permetrà tenir cobertura pròpia i, per tant, tindrà capacitat per gestionar directament tots els seus clients. Això, segons ha explicat a l'ACN la seva directora comercial, Meritxell Bautista, els permetrà ser "més agressius i competitius", de tal manera que es convertiran en competència directa dels tres grans operadors que hi ha a Catalunya: Movistar, Orange i Vodafone.

Fibracat va néixer l'any 2013 fruit d'una empresa familiar. De les principals queixes dels clients vers les grans operadores estatals, l'empresa manresana va decidir convertir-les en el seus punts forts i, entre altres coses, garanteix "tracte humà i directe, competitivitat, innovació i independència, a més de catalanitat". Es tracta d'una empresa catalana que posa en valor aquest aspecte i que, per exemple, s'expressa en el fet que el número d'atenció als seus clients és el 1711, any en què el castell de Cardona va resistir un setge de més d'11.000 soldats de l'exèrcit borbònic, el més ben preparat del moment. 

Des de l'any 2013, Fibracat s'ha convertit en líder absolut al Bages. Un dels seus plats forts és la fibra òptica, que ja ha estès a quatre poblacions de la comarca i que, a finals d'any, preveu arribar fins a la vintena de poblacions del Bages. De fet, l'any 2015, Fibracat va convertir Manresa en una de les cinc ciutats europees amb més velocitat d'Internet, i va ser la primera companyia del món a oferir 1.000 Mbps a particulars. A la capital del Bages, Fibracat ja és líder amb una quota de mercat del 21%, mentre que en altres pobles de la comarca ja ha superat aquesta xifra. En fibra òptica, l'empresa ja té més de 6.000 clients i preveu tancar el 2020 amb més de 50.000. En algunes poblacions on ja s'ha estès, l'empresa té de mitjana el 20% de la quota de mercat. 

Ara, l'empresa ha tancat un acord que li permetrà disposar de cobertura pròpia a tot el país. Fet que li permetrà estendre's per tot Catalunya. Així, l'operadora de telefonia mòbil preveu saltar a quatre comarques de la Catalunya Central de cara al 2018 (Anoia, Berguedà, Osona i Solsonès) i l'any 2020 estarà present a 52 poblacions de tot Catalunya. Per fer-ho, l'empresa preveu invertir un total de 18 MEUR fins al 2020. 

Actualment, Fibracat té una plantilla de 38 treballadors i preveu arribar als 100 treballadors l'any 2020. Tots els seus treballadors són directes i la majoria contractats de les poblacions on s'estén. El 60% són tècnics i instal·ladors. 

Pel que fa a la facturació, l'empresa va tancar el seu primer any, el 2013, facturant 1 MEUR, i preveu tancar el 2020 amb més de 20 MEUR, un 2.000% més. Això serà possible, segons ha explicat Bautista, gràcies a la seva oferta global d'Internet de màxima velocitat (200, 500 i 1.000 Mbps), telefonia fixa i mòbil (amb xarxa 4G pròpia preparada per a la futura 5G) i televisió per mitjà de televisors convencionals, smartTV i qualsevol dispositiu online. De fet, en les properes setmanes presentarà la nova aplicació de Fibracat TV, amb la qual tots els clients podran veure la televisió, amb continguts premium i a la carta, des de qualsevol lloc del món.