Maria Torras: la manresana amb la nota més alta de la Selectivitat a Catalunya

L'estudiant del Pius Font i Quer ha fet el batxillerat científic i no té clar si estudiar física pura, física i matemàtiques o nanotecnologia

29 de juny del 2017
Actualitzat el 30 de juny a les 14:58h
Maria Torras, l'estudiant del Pius Font i Quer que ha treu un 9,80 a la Selectivitat
Maria Torras, l'estudiant del Pius Font i Quer que ha treu un 9,80 a la Selectivitat | Arxiu particular
La manresana Maria Torras Pérez ha estat una de les quatre alumnes de Catalunya que ha tret la millor nota de la Selectivitat d'enguany: un 9,8. Estudiant del Pius Font i Quer, ha fet el batxillerat científic. Encara té dubtes de la carrera que vol fer: "fa molt temps que hi dono voltes i estic entre estudiar la carrera de física pura, física i matemàtiques o nanotecnologia, però encara no ho tinc clar", manifesta. En tot cas, la nota de tall, per a ella, no serà un problema.

Torras, que va anar a l'escola Vedruna de Sallent, explica que no es va preparar de cap manera especial per a la Selectivitat. "Vaig estudiar el temari de tot el curs i vaig fer bastants exàmens de Selectivitats d'altres anys, per a veure'n l'estructura. Això em va anar molt bé", explica, tot afegint que "si vam acabar el curs el 16 de maig, vaig posar-me a fer colzes una setmana més tard, quan vam començar les classes de preparació de la Sele". 

El brillant resultat de les PAAU no va ser una sorpresa per a la manresana: "tots els exàmens em van anar molt bé, i estava bastant tranquil·la", afirma. De totes les assignatures comunes va treure un 10, menys en les proves de català i castellà, que la puntuació va ser de 9,5. Pel que fa a les específiques, es va examinar de física, química i matemàtiques. D'aquestes, li ponderaran les dues primeres, "que són amb les que vaig treure millor nota". Al test de física va treure un 10, en el de química un 9,5 i en el de matemàtiques, un 8,5: "va ser l'últim examen que vaig fer i el que em va anar pitjor", somriu.