Castellbell fa una crida per evitar la degradació de l'església de la Bauma

La construcció modernista de l'església de la Sagrada Família de la Bauma, de principis del segle XX, per ara és l'únic Bé Cultural d'Interès Local del municipi

Redacció
29 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:43h

Església de la Sagrada Família de la Bauma Foto: AjCbV

L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar demana ajuda a la Generalitat de Catalunya i a la Diputació de Barcelona per evitar la degradació de l'església de la Sagrada Família de la Bauma. La construcció, d'origen modernista, es troba en un estat delicat en l'actualitat i per això des del consistori es demana suport institucional per evitar el seu deteriorament. L'Ajuntament vol posar en valor l'únic Bé Cultural d'Interès Local existent per ara al municipi. El rosetó i la teulada són els elements que es troben en unes condicions més delicades, que el pas dels anys ha deteriorat, i hi ha risc de despreniment d'altres elements. Des del consistori s'han mantingut les primeres trobades de caràcter tècnic amb responsables de patrimoni de la Generalitat i de la Diputació per exposar-los la situació de l'edifici.

Obra d'Alexandre Soler i March

L'església és obra de l'arquitecte Alexandre Soler i March, un dels deixebles principals de Domènec i Muntaner, principal figura del modernisme a Catalunya. Soler i March també va construir la Torre del Vial a Castellbell i el Vilar i signà altres edificis emblemàtics com l'institut Lluís de Peguera, el convent de Santa Clara i l'església de Crist Rei, tots ells a Manresa, entre molts d'altres obres seves que es troben arreu del territori. L'Associació de Veïns de La Bauma ha iniciat darrerament una recollida de signatures per evitar el deteriorament de l'església que és el punt neuràlgic del barri de la Bauma i un dels símbols del passat tèxtil del municipi.