Dissabte arrenca al Congost la 14a edició del Mundialet intercultural de futbol

El torneig es disputarà de l'1 de juliol al diumenge 6 d'agost, en categories absoluta, femenina, veterans, juvenils, cadets, infantils i alevins

Organització i representants de les diferents seleccions
Organització i representants de les diferents seleccions | AjM
Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:34h
El Mundialet Intercultural de Manresa ja ho té tot a punt per a la celebració a partir d'aquest dissabte, 1 de juliol, de la seva 14ª edició. Aquest torneig esportiu i social, que ja és un clàssic de l'estiu manresà i comarcal, està organitzat per la ONG Diapo, i compta amb el suport de l'Ajuntament de Manresa i diverses entitats com el Centre d'Esports Manresa, Federació Catalana de Futbol i Càritas Arxiprestal. Un any més, el futbol prendrà el gran protagonisme com a eina de foment de l'esport, de la convivència i de l'aproximació intercultural.

L'acte de presentació de la nova edició del torneig s'ha fet aquest dimecres i ha anat a càrrec del regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; de la regidora de Cohesió Social, Mercè Rosich; i de Moctar Thera (ONG Diapo), Luis Villa (CE Manresa) i Arcadi Prat (Federació Catalana de Futbol). Hi ha assistit també Xavier Cabot, en representació de Càritas. L'acte ha comptat també amb la nodrida presència de jugadors i jugadores d'alguns dels equips participants.

Mercè Rosich ha mostrat la seva satisfacció per la celebració d'una nova edició "d'un esdeveniment esportiu que aglutina persones de moltes cultures i ètnies per compartir un espai que és un bon exemple de convivència i respecte entre ciutadans de Manresa". La regidora de Cohesió Social ha afegit que el Mundialet "és un punt de trobada i una eina integradora" per a mes de 100 nacionalitats que conviuen a la ciutat"'

Per la seva part, Jordi Serracanta ha destacat la consolidació d'un torneig que celebra ja 14 edicions així com la presència del futbol femení al torneig i ha desitjat que sigui un esdeveniments "amb l'esportivitat per bandera". El regidor d'Esports ha agraït el treball de l'ONG Diapo, el Centre d'Esports Manresa, la Fundació de la Federació Catalana i les entitats col·laboradores que fan possible "aquesta festa de l'esport".

Moctar Thera ha valorat de forma molt positiva l'evolució d'un torneig que es va iniciar el 2004 amb 4 equips i que en aquesta edició tindrà 57 equips amb gairebé 600 jugadors participants. El representant de l'ONG Diapo i organitzador del torneig ha tingut paraules d'agraïment al suport que està tenint des de fa molts anys i ha destacat principalment dels tècnics municipals Josep Vilarmau i Santi Perramon. També ha ressaltat el suport de la Fundació de la Federació Catalana, Càritas i Mútua Catalana.

Al seu torn, Luis Villa ha animat a tothom a acostar-se a les instal·lacions del Congost "omplir-les de color" i per gaudir d'un gran espectacle. Finalment, Arcadi Prat ha mostrat el suport de la Federació Catalana de Futbol a un torneig que "ha crescut de forma extraordinària".

Competicions en set categories diferents

El dia de la inauguració serà aquest dissabte, 1 de juliol, a les 5 de la tarda, a l'Estadi del Congost, una jornada que arrencarà amb la tradicional desfilada de tots els equips participants. L'any passat l'equip de Marroc va ser el guanyador del torneig i farà el partit inaugural amb l'Argentina. Els diversos tornejos –7 categories diferents- que s'agrupen entorn el Mundialet es disputaran fins al diumenge 6 d'agost.

A la categoria absoluta hi participaran 12 equips, en representació de 12 països diferents, dividits en quatre grups: Els equips participants seran Marroc, Argentina, Senegal, Bèlgica, Espanya, Paraguai, Bolívia, Veneçuela, Catalunya, Colòmbia, Equador i Xile.

A banda de la categoria absoluta, que suposa el gros del Mundialet, hi ha altres categories:

Veterans, que també te lloc els dissabtes i diumenges, amb la participació de 12 equips, també dividits en quatre grups: amb els següents participants Espanya, Qatar, Equador, Rep. Dominicana, Colòmbia, Diapo, Bolívia, Paraguai, Catalunya, Hondures, Marroc i Holanda.

La secció Femenina, que compta amb 4 equips: Argentina, Equador, Paraguai i Uruguai. Comencen el dissabte 15 de juliol (16h) i acaben el dia de la final, el 6 d'agost.

I el grup format per Infantils, Cadets, Alevins i Juvenils i que jugaran entre setmana, a excepció dels partits de la final que serà dissabte 5 d'agost.

Des de fa un temps, s'ha volgut posar l'accent en aquesta part del Mundialet, ja que suposa el futur del torneig, i alhora una aposta cívica per la convivència a la ciutat, on es dona una major participació amb jugadors i clubs de futbol de Manresa i comarca. Així mateix cal ressaltar la existència de l'escola de futbol Diapo, que funciona al llarg de l'any al Congost, amb el seu president Moctar Thera, ànima tant del mateix Mundialet com de l' escola de futbol que mobilitza al llarg de l'any un centenar d'alumnes i jugadors.

L'equip del Marroc defensa títol de la categoria absoluta

Els diferents guanyadors dels campionats del Mundialet han estat els següents: Senegal (2004), Catalunya (2005), Guinea Conakry (2006), Senegal (2007), Guinea Conakry (2008), Marroc (2009), Espanya (2010), Senegal (2011), Argentina (2012) , Paraguai (2013 i 2014) i Bolívia (2015), Marroc (2016).