El Quercus de Sant Joan obté l'acreditació e2cat

Es tracta d'un certificat que el reconeix com un centre de qualitat i d'excel·lència

Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:48h
L'Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada ha obtingut, enguany, l'acreditació e2cat, que el reconeix com un centre de qualitat i excel·lència. L'e2cat és un reconeixement que atorga l'Associació Catalana per a l'Excel·lència, QUALIcat, juntament amb la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial,  i que es basa en el model europeu EFQM, un marc estructurat de gestió que proporciona a les organitzacions una visió global per a impulsar i estimular la millora continua cap a l'excel·lència, permetent a les organitzacions entendre la relació que hi ha entre el que fa i el que aconsegueix.

Segons aquest model, l'excel·lència no consisteix només en obtenir resultats que sobresurtin de la resta, ni en la realització d'activitats puntuals que hagin estat reeixides per situacions més o menys conjunturals. Un centre és Excel·lent quan el conjunt de les seves accions educatives i el seu personal s'articulen i treballen d'acord amb unes estratègies i uns valors de partida.

Dins d'una perspectiva històrica, l'Institut Quercus va ser un dels quatre primers centres de Catalunya en obtenir la certificació ISO:9001 l'any 2001. La perseverança i una planificació rigorosament encaminada a excel·lir l'han convertit, no només en el primer centre de la Catalunya Central en superar amb èxit el model e2cat, sinó que també ha entrat a formar part del selecte grup de vint instituts de Catalunya que gaudeixen d'aquest reconeixement.