El sector Concòrdia guanyarà uns 12.000 m2 de zones verdes

Aquesta acció pretén potenciar els ramals del traçat de la Sèquia. S’estan urbanitzant dues zones verdes, que tindran 94 arbres i 84 arbustos

Redacció
06 d'agost del 2009
576_12495593472009_08_06_zonesverdesconcordia1
576_12495593472009_08_06_zonesverdesconcordia1

Les obres ja han començat al sector Concòrdia

El desenvolupament del sector Concòrdia, que inclou el Campus Universitari de Manresa, continua endavant. En aquests moments està en marxa l’execució de la segona fase del Pla Parcial Concòrdia, que inclou la urbanització de les zones verdes. En concret, s’està actuant a dos espais, que sumen pràcticament 12.000 m2:
  • Un espai de 5.822 m2, situat sota la Torre Vinyes, que esdevindrà una zona verda vinculada al traçat del ramal de la Sèquia que hi circula.
  • Un espai de 5.940 m2, situat al costat de la FUB i dels futurs habitatges universitaris.
Un dels aspectes més destacats de l'actuació és la integració dels traçats dels ramals de la Sèquia en la formalització de l'espai públic. Aquest fet ha de permetre singularitzar alguns espais de la ciutat integrant-hi un element patrimonial i històric com és la xarxa de la Sèquia. La segona fase de la urbanització del sector Concòrdia permet construir un canal d'aigua que enllaçarà amb el que ja es va executar durant la primera fase resseguint l'avinguda Universitària (i que alimenta l'aqüeducte del pont Llarg) i l'existent a sota de la Torre Vinyes que prové del parc de Can Font.

La zona verda que està situada perimetralment a la ciutat, sota la Torre Vinyes, constarà d’uns prats verds i diversos arbres que resseguiran el traçat del ramal de la Sèquia existent. També tindrà uns petits murs que formalitzaran petites feixes.

L’altra zona verda, més propera a la trama urbana, salvarà el desnivell del terreny on està ubicada amb la construcció de diverses plataformes, que estaran delimitada per uns murs. En aquest espai s’hi combinaran els prats amb zones pavimentades i de sauló. Recorrerà l’espai de punta a punta un canal, que recuperarà l’aigua del ramal de la Sèquia. Aquest canal, que farà ziga-zagues i tindrà alguns saltants d’aigua, finalitzarà amb un petit estany a tocar de l’avinguda Universitària. Paral•lelament, aquesta zona verda inclourà un parc infantil, que tindrà diversos elements.

La urbanització de les dues zones verdes s’està executant alhora. El pressupost de l’actuació és de 967.678,24 euros, que es financen amb les quotes d’urbanització dels propietaris del Pla Parcial. La finalització de les obres és prevista a principi del 2010.

En total, les dues zones verdes tindran:
  • 7.200 m2  de prats verds
  • 84 arbustos (concretament, aladerns)
  • 94 arbres (6 alzines, 50 àlbers, 10 pruneres, 17 freixes i 11 arbres de l’amor).
Recordem que el Pla Parcial Concòrdia afecta 89.916 m2, situats entre el camí de Joncadella, les Bases de Manresa, el carrer Ramon d’Iglesias, el carrer Concòrdia i la Torre Vinyes. A més, inclou la creació i el desenvolupament del Campus Universitari. La part més important d’aquest desenvolupament ha estat la construcció de l’avinguda Universitària, nou accés a la ciutat des de la C-25 i que fa la funció d’espina central que comunica la Biblioteca Universitària, la FUB i els futurs habitatges universitaris, i que acollirà la resta d’equipaments educatius i de coneixement que s’hi instal•laran.
 

Àrea on anirà una de les zones verdes