La Fiscalia retira l'acusació contra l'ocupació de l'Ateneu Ca la Teia de Santpedor

Els activistes concentrats a la porta dels jutjats denuncien que els Mossos els han amenaçat amb l'aplicació de la "llei mordassa"

Membres de l'Ateneu Ca la Teia a les portes dels jutjats de Manresa
Membres de l'Ateneu Ca la Teia a les portes dels jutjats de Manresa | Ateneu Ca la Teia
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:50h
En la seva exposició de conclusions la Fiscalia de Manresa ha retirat la seva acusació contra dos activistes per haver ocupat l'immoble on ara es troba l'Ateneu Ca la Teia de Santpedor perquè durant tot el tràmit judicial no ha pogut determinar que fossin ells qui portessin a terme l'alliberament de l'espai. Així ha finalitzat aquest dimarts el judici per l'ocupació, l'abril de 2015, d'un edifici on, anteriorment, hi havia hagut una clínica veterinària.

Mentre a l'interior de la sala es desenvolupava el judici, a l'exterior dels jutjats, diverses desenes de persones han anat passant per mostrar la seva solidaritat amb els acusats. En aquest sentit, un dels responsables de l'Ateneu Ca la Teia ha denunciat l'actuació dels Mossos d'Esquadra que els han advertit que aquella concentració no havia estat convocada i que els podien aplicar la "llei mordassa". Malgrat aquestes advertències, la intervenció policial no ha anat a més i han pogut esperar la sortida dels seus companys des de l'exterior.

En el judici, l'administrador concursal que gestiona el passiu de l'empresa propietària de l'edifici, que es troba en fallida, ha testificat però hi ha assistit sense lletrats per portar a terme l'acusació particular. Amb la retirada de l'acusació per part de la Fiscalia, els membres de l'ateneu confien amb l'absolució dels dos acusats i en que podran continuar desenvolupant les seves activitats a l'espai alliberat.
Arxivat a