Jutjaran aquest dimarts dos activistes de Santpedor per l'ocupació de l'Ateneu Ca la Teia

Els col·lectius de l'espai alliberat s'han mobilitzat aquesta setmana en suport als seus companys

Casserolada en suport a l'Ateneu Ca la Teia, aquest dilluns a Santpedor
Casserolada en suport a l'Ateneu Ca la Teia, aquest dilluns a Santpedor | Ca la Teia
Pere Fontanals
26 de juny del 2017
Actualitzat a les 23:34h
Els jutjats de Manresa acolliran aquest dimarts al migdia el judici contra dos activistes per l'ocupació del local on els darrers anys ha dut a terme la seva activitat l'Ateneu Ca la Teia de Santpedor. Aquests darrers dies, han estat diversos els escenaris on se'ls ha mostrat el suport. Aquest diumenge el cor de les Teies, nascut al mateix ateneu, va oferir un concert al Convent de Sant Francesc, i aquest dilluns s'ha realitzat una casserolada que ha acabat a la plaça de l'Ajuntament.

La primavera del 2013 diversos col·lectius del poble van iniciar un procés participatiu i assembleari de debat per tal d'unir diferents reivindicacions i afrontar el progressiu creixement del poble a conseqüència de la seva proximitat amb Manresa. D'aquestes trobades va sorgir-ne una assemblea. A partir d'aquí, es va estar consensuant durant gairebé un any un projecte de base per tal de crear un ateneu a Santpedor. Després de diverses reunions amb l'Ajuntament, tota possibilitat d'obtenir un espai autogestionat va esvair-se, segons els propis activistes "per la manca d'implicació de la institució".

Arran de la falta d'acord amb l'Ajuntament i entenent que l'alliberament d'espais és una acció que representa els objectius dels diferents col·lectius --recuperar un punt de trobada on dur a terme els nostres projectes i activitats--, l'abril del 2015 l'assemblea de l'Ateneu va alliberar un edifici abandonat, que anteriorment havia sigut una clínica veterinària i va crear-hi l'Ateneu Popular Ca la Teia.

D'ençà que Ca la Teia va obrir portes, entitats i col·lectius del poble han trobat un lloc on reunir-se de forma permanent i organitzar-hi un gran nombre d'actes, com ara concerts, xerrades, tallers, sopars, espectacles teatrals o passis d'audiovisuals. Centenars de persones s'hi han acostat per assistir a algun acte, o bé simplement per passar-hi una estona un divendres o dissabte al vespre. Noves entitats s'han adherit al projecte, com ara els Bous de foc, la cooperativa de consum La Granera o la coral Cor de Teies, les quals mantenen una activitat setmanal a l'Ateneu.

Enguany, l'Ateneu es troba en un procés judicial mitjançant el qual l'empresa concursal de la propietat portarà a judici dos activistes aquest dimarts a les 12h als jutjats de Manresa, amb motiu de l'alliberament i ocupació de l'espai.
Arxivat a