El Nexe de Sant Fruitós acollirà l'exposició «Refugiats, l'odissea cap Europa»

Es podrà veure des del dilluns 26 de juny i fins el dissabte 1 de juliol

Redacció
23 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:06h
El proper dilluns 26 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, es durà a terme, a l'espai Nexe de Sant Fruitós, la inauguració oficial de l'exposició fotogràfica de Sergi Càmara Refugiats, l'Odissea cap Europa, que mostra la ruta feta durant mesos per part del camí que fan milers de refugiats que fugen de la barbàrie i el caos, patint tota mena de riscos. La mostra es podrà visitar fins el dissabte 1 de juliol.

El fotògraf vigatà ha viatjat fins a punts conflictius de l'èxode de refugiats: les illes gregues de Lebos i Kos, prop de Turquia, un dels principals punts d'entrada d'Europa de les persones que fugen dels seus països; el pas fronterer d'Idomeni, a la frontera entre Grècia i l'Antiga República Iugoslava de Macedònia; Belgrad; la frontera entre Sèrbia i Hongria; Budapest; la localitat fronterera de Tovarnik, i Melilla. 

Les imatges documenten el perill de les travessies pel mar en embarcacions en què s'amunteguen moltes persones, les llargues caminades, les esperes a les fronteres, les estades a ciutats com Belgrad o Budapest a l'espera de sortir cap al destí desitjat, els viatges amb tren, el testimoniatge de les famílies. També s'hi pot veure la tasca de l'ONG catalana Proactiva Open Arms, que porta a terme operacions de salvament al mar. Tot un món que s'ha fet visible en els darrers temps i que ha colpejat moltes consciències.