Festa Major

Antoni Bassas serà el pregoner de la Festa Major de Manresa 2017

L'elecció s'ha fet conjuntament entre l'Ajuntament i la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes per donar més relleu a la commemoració de l'Any Josep Maria Planes

per Redacció, 22 de juny de 2017 a les 20:47 |
El periodista Antoni Bassas | CCMA
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El periodista Antoni Bassas serà el pregoner de la Festa Major de Manresa d'enguany, en l'acte que tindrà lloc el dissabte 26 d'agost, a les 12.30 h, al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa.

Professional reputat i amb una amplíssima trajectòria als mitjans de comuni cació del país, la seva elecció s'ha fet conjuntament amb la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i s'emmarca en la commemoració de l'Any Josep Maria Planes, que té com a objectiu recuperar la figura i l'obra del periodista manresà assassinat durant la República.


L'Ajuntament de Manresa i el Col·legi de Periodistes consideren que la participació d'un professional del periodisme amb una carrera professional tan sòlida i contrastada com la d'Antoni Bassas contribuirà a donar més relleu a aquesta commemoració.

Un professional de prestigi


Antoni Bassas (Barcelona, 1961) va començar a col·laborar a Ràdio Joventut als 16 anys, i des d'aleshores, no ha parat: 14 anys de transmissions del Barça amb Joaquim Maria Puyal (1981-1995), 14 temporades ininterrompudes com a líder d'audiència dirigint El Matí de Catalunya Ràdio (1995-2008), 4 anys de corresponsal de TV3 a Washington (2009-2013), presentador de concursos televisius, guionista i creador de personatges de ficció, de l'espai Alguna Pregunta Més?, i director del talk show històric Aquest any, Cent!.

I des del 2013, és periodista a l'Ara, on fusiona el diari amb el contingut audiovisual.

Bassas ha trepitjat el Despatx Oval, ha entrevistat Gorbatxov i el Dalai Lama, i ha conferenciat a la London School of Economics, Stanford i Cambridge. Però, sobretot, ha connectat amb la societat, intentant ser una cer tesa diària de credibilitat.

Ha guanyat el Premi Nacional de Periodisme (2001), i el de Comunicació (2005), dos premis Ondas (1997 i 2014), dos premis de l'Associació Espanyola d'Informadors de Ràdio i Televisió, un premi Protagonistas, un premi Òmnium Cultural, i un altre de Ràdio Associació, entre molts d'altres, però diu que el seu comiat multitudinari a les portes de la ràdio, el juliol de 2008, és la distinció que més l'ha commogut.

 

Participació