Eix Transversal

​La Generalitat demana fons del FLA per rescatar l'Eix Transversal

L'operació costaria 530 milions i suposaria un estalvi financer de 700 milions

per Redacció, 22 de juny de 2017 a les 15:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Eix Transversal amb poc trànsit de vehicles, al seu pas per Osona. Foto: ACN


El Govern de la Generalitat ha sol·licitat al Ministeri d'Hisenda finançament del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per poder rescatar l'Eix Transversal (C-25), una operació valorada en 530 milions d'euros.

Segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar l'ACN, la del FLA és una de les vies que està explorant la Generalitat per poder executar el rescat de la carretera, tot i que també se n'estan estudiant d'altres com acudir als bancs.

El rescat de la C-25 –la carretera que uneix Cervera amb Caldes de Malavella a través de 153 quilòmetres- costaria 530 milions d'euros i amb els diners del FLA es pretén cobrir com a mínim el 70% del cost total. L'estalvi financer que suposaria rescatar l'Eix Transversal seria d'uns 700 milions d'euros fins al 2040, any en què venç la concessió.

Cedinsa és l'empresa encarregada d'explotar l'Eix Transversal a través del peatge a l'ombra, un sistema a través del qual la Generalitat paga una quota en funció del transit que registra la infraestructura.

L'executiu català està estudiant tots els rescats que siguin possibles perquè suposen una part important del deute i poden generar estalvi, segons han explicat fonts de la conselleria d'Economia.

 

Participació