L'empresa d'autocars deixa tirats un centenar d'alumnes de Castellbell en la seva sortida de fi de curs

La companyia manresana Autocars Eos Fors Fortuna, al ser avisada pels responsables del centre, els ha comentat que anaven amb retard, però posteriorment els dos combois han continuat sense arribar i l'empresa ja no els ha atès al telèfon | Els responsables de l'institut emprendran mesures legals contra l'empresa Autocars Fernández

21 de juny del 2017
Actualitzat a les 22:33h
Els alumnes, al carrer, esperant ens autocars que no arribaran
Els alumnes, al carrer, esperant ens autocars que no arribaran | INS Bages Sud
Sortida estroncada. El centenar d'alumnes de l'institut Bages Sud de Castellbell i el Vilar que aquest dimecres havien de fer la sortida de fi de curs, s'han quedat al carrer esperant l'arribada dels dos autobusos que els havien de dur al seu destí. L'empresa manresana Autocars Eos Fors Fortuna, d'Autobuses Fernández, no s'ha presentat a recollir els joves i hores d'ara es troben davant de l'institut esperant novetats.

A primera hora, quan els responsables del centre han vist que cap dels dos autocars no arribava al punt de trobada, han trucat a l'empresa que els ha dit que els combois anaven amb retard. Al veure que els autocars continuaven sense arribar, la directora hi ha tornat a trucar i ja no ha aconseguit contactar amb ells. La situació és que, hores d'ara, els alumnes i professors, carregats amb les seves bosses, es troben a l'institut sense el clàssic comiat lúdic de fi de curs.

El centre educatiu de Castellbell i El Vilar havia planificat dues sortides per al darrer dia de curs escolar, aquest dimecres. Els alumnes de primer cicle havien concertat unes activitats al park temàtic Jungle Trek de Tamarit, mentre que els de segon cicle d'ESO havien d'anar al Canal Olímpic de Castelldefels. Per a realitzar el transport d'aquestes sortides, el passat mes d'abril van reservar un parell d'autocars a la companyia Autocars Eos Fors Fortuna (Autocars Fernández) de Manresa. 

Aquest dimecres al matí, després d'esperar durant més d'una hora, l'empresa d'autocars no s'ha presentat i no ha donat cap mena d'explicació als responsables del centre. Malgrat que des de la direcció s'ha intentat contactar reiteradament amb l'empresa, aquesta tan sols ha respost a la primera trucada dient que es tractava d'un simple retard. Després no ha contestat cap més trucada. Una hora després, els responsables del centre han intentat cercar una alternativa amb d'altres agències, però no han pogut trobar cap autocar disponible. Per aquest motiu s'han vist obligats a cancel·lar l'esperada sortida i a informar els familiars dels alumnes. 

Els responsables de l'institut emprendran mesures legals contra l'empresa Autocars Fernández.