Quins són els destins preferits dels manresans per aquest estiu?

La Costa Oest dels Estats Units i Tailàndia, els primers de la llista

20 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:16h
La Costa Oest dels Estats Units, un dels destins preferits dels manresans
La Costa Oest dels Estats Units, un dels destins preferits dels manresans | lvcva
Durant els anys de crisi econòmica més intensa van ser moltes les persones que van reduir el seu pressupost per a les vacances o, directament, no en van fer. Ara, però, sembla que la situació s'està revertint i, amb l'estiu a tocar, la gent s'acosta a les agències per a planificar el seu temps d'oci. Un temps que, sovint, "es vol passar fora del país. Sembla que quan s'agafa un avió els problemes queden enrere i és més fàcil desconnectar", comenten des de l'agència Viñolas Viatges de Manresa. Aquesta afirmació també és recolzada per Viatges Caditravel, que afirmen que "aquest any entra molta més gent a demanar informació que en anys anteriors i, normalment, el que busquen és fer viatges de llarga distància".

Si bé totes les agències tenen el que elles anomenen destins estrella que es repeteixen cada any -illes Balears i Canàries i creuers pel Mediterrani, sobretot- enguany s'ha notat una forta demanda per la Costa Oest dels Estats Units i Tailàndia. També són a la llista de països més concorreguts Vietnam, el Japó i Índia. "El sud-est asiàtic sempre tiba molt", conflueixen les agències. Viatges Masanés i Viatges Carrefour també tenen Cuba i Noruega com dos dels destins predilectes dels seus clients. "Hi ha hagut un increment bastant important dels viatges al nord d'Europa perquè hi ha més ofertes i els preus han baixat. Islàndia, per exemple, era un destí bastant prohibitiu i ara sembla que tothom té moltes ganes d'anar-hi", comenten des de Viatges Masanés.

Joves, agències i preus

Les sis agències amb qui ha parlat NacióManresa afirmen que "la gent jove està tornant a venir". Si bé és cert que quan va aparèixer l'opció de comprar viatges per Internet aquest col·lectiu ciutadà va "desaparèixer una mica del mapa", diuen, "ara tornen a venir perquè veuen que la gestió és la mateixa i els preus també".

Un altre dels canvis en la població pel que fa a viatges és que "avancen més la reserva; la fan més aviat", expliquen des de Viatges Masanés, que afegeixen que "a finals del 2016 ja vam tancar molts viatges de cara l'estiu del 2017". Aquesta previsió en les dates, comenta l'agència, "fa que puguem aconseguir un millor preu que, en definitiva, és el que busca el consumidor".