Èxit de participació en la celebració dels 10 anys del Consell dels Infants de Santpedor

La jornada va començar al matí a la piscina del poble i va acabar al vespre amb un concert de la Big Band de l'escola municipal de música

Redacció
19 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:56h
Una jornada festiva durant tot el dissabte va servir per a commemorar els 10 anys del Consell dels Infants de Santpedor, que va començar amb activitats lúdiques a la piscina del poble, va seguir, a la tarda, amb la renovació dels consellers i conselleres i va acabar, al vespre, amb un gran sopar a la Plaça Gran. La participació i les ganes de recordar tota una dècada d'implicació dels nens per fer de Santpedor un poble cada dia millor van marcar la jornada.

La calor d'aquest cap de setmana va ajudar a fer de la proposta d'inflables a la piscina municipal de Santpedor un èxit aclaparador. Els nens d'entre 3 i 12 anys tenien l'accés gratuït i hi va haver moments en què es van fer cues per poder seguir el recorregut que els inflables de colors proposaven.

A la tarda, a l'auditori del Convent, es va fer el plenari del Consell amb la renovació dels consellers i conselleres. Es tracta d'un moment que es repeteix cada any i que permet agrair la feina feta als consellers sortint i donar la benvinguda a les noves incorporacions. També va ser el moment per repassar la feina feta aquest curs amb el visionat d'un vídeo de tot el treball fet amb el projecte de L'escola que volem. L'acte es va tancar amb una taula rodona liderada pel psicòleg, educador i periodista Jaume Funes; Josep Colomer, representant de la Diputació; Marta Berna, representant de la primera promoció del Consell dels Infants; Berta Soler, exconsellera, i Marta Amador, consellera actual.

El concert de la Big Band de l'escola de música de Santpedor va servir per tancar la festa amb un centenar de persones a la plaça Gran.

El consell dels infants de Santpedor va ser un dels consells pioners a la comarca del Bages. En tot aquest temps, els joves consellers, han fet aportacions, algunes de les quals s'han tirat endavant i han comportat millores al poble. Així, s'ha fet un tram de carril bici al poble, una campanya de sensibilització per a la recollida d'excrements de gossos i altres coses com per exemple instal·lar una taula de ping pong o una zona de skate als parcs del municipi.
 
Arxivat a