Infants de Manresa opinaran sobre la crisi dels refugiats a la plaça Sant Domènec

Ho faran en el marc d'una trobada que també comptarà amb actuacions de música i mim

Redacció
19 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:50h
Aquest dimarts, 20 de juny, coincidint amb el dia Internacional de les Persones Refugiades que se celebra arreu del món, a Manresa els infants prendran el protagonisme i els nens i nenes dels Casals Oberts, Casal-Ot i Ludoteca donaran a conèixer les seves opinions i inquietuds sobre la crisi dels refugiats. Segons dades d'ACNUR, el 51% de les persones refugiades són menors d'edat.

La trobada, anomenada L'Acollida amb ulls d'Infants, tindrà lloc a la plaça Sant Domènec a partir de  dos quarts de sis de la tarda i comptarà amb actuacions de mim, contes i música a càrrec d'Oriol Barri i Paqui Borjas, i dels grups Expressa't i Bambuscats. De fet, aquests artistes junt amb voluntariat de diferents entitats, ja han participat en altres actes de suport a les persones refugiades, precisament durant la campanya Casa nostra, casa vostra.

L'objectiu de l'activitat de dimarts és fer un petit homenatge a totes les persones que han de fugir del seu país per a tenir una vida digna, patint desarrelament familiar, incertesa, manca d'oportunitats... Alhora, actes com aquests esperonen les societats d'acollida per a respondre amb solidaritat i fermesa a la defensa del dret d'asil i per continuar treballant per incidir en les causes dels conflictes, origen de l'exili més greu des de la segona guerra mundial.

Recordem que només de Síria han hagut de desplaçar-se més de la meitat de la població. Quatre milions de sirians estan fora del seu país i més de set milions són desplaçats interns. Paral·lelament, les quotes d'acollida simbòliques que va pactar la UE, segueixen sense complir-se. N'és exemple el cas de l'estat espanyol: si bé, es va comprometre a acollir 17.000 persones, actualment només han arribat un 7,5% d'aquestes.